Vijest o zatvaranju kultnog pulskog restorana Valsabbion šokirala je hrvatsku gastro scenu, koja jednoglasno tvrdi da će štetu od brisanja prvog hrvatskog restorana visoke kuhinje s gastro karte osjetiti ne samo Pula nego i cijela Hrvatska. Da restoran neće raditi u 2012. godini kratko nam je potvrdila osnivačica i vlasnica Valsabbiona Sonja Perić. Hotel Valsabbion ostaje otvoren i pružat će usluge noćenja s doručkom.
Perić očito ne želi dalje pojašnjavati razloge koji su je prisilili da zatvori restoran, koji je zbog svoje inovativne kuhinje bio popularan daleko izvan granica Hrvatske te je prema mišljenju struke trebao biti prvi hrvatski nositelj Michelinove zvjezdice. Što zatvaranje Valsabbiona znači za hrvatski turizam nije želio komentirati ni ministar turizma Veljko Ostojić, inače suprug Sonje Perić. Iako je vijest o zatvaranju mnogima došla kao neugodno iznenađenje, neslužbeno doznajemo da je o takvom potezu Perić razmišljala i prošle godine u ovo vrijeme mrtve sezone. No odluka o zatvaranju uslijedila tek sada, nakon što joj poslovanje u 2011. nije dalo dodatan razlog za nastavak biznisa. Na to ju je navodno natjerala kombinacija krize, visoke sezonalnosti i relativno zabačene lokacije.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu