Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Najbolje lignje rade se u Lepoglavi!?

Autor: Biserka Ranogajec
15. studeni 2010. u 22:00
Podijeli članak —

U restoranu u kojem rade zatvorenici napravi se 7 tona lignji

Naše lignje nadaleko su poznate i gosti ih vole jesti u našem restoranu. Godišnje pripremimo oko 7 tona lignji, a kako smo državna ustanova dobavljače biramo svake godine na javnom natječaju, rekla je Marica Štefičar, voditeljica pododsjeka Radionice ugostiteljstva Kaznionice u Lepoglavi.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Trenutačno lignjama lepoglavsku kaznionicu opskrbljuje Stanić, jedan od vodećih distributera hrane iz Zagreba, dok ih je prije njega isporučivalo Ledo. Stanić inače opskrbljuje uz velike hotele i male privatne hotele, restorane, pizzerije, sendvič barove i konobe. U klimatiziranim prostorima u Lepoglavi, kaže Marica Štefičar, organiziraju se poslovni ručkovi, banketi i svadbe. U restoranu se prodaju i vina s vlastitih vinograda. Kaznionica ostvaruje prihode i u vinogradarstvu, voćarstvu, šumarstvu, povrtlarstvu te u stočarstvu. U Upravi Kaznionice napominju da se svi proizvodi koriste za vlastite potrebe i u ugostiteljstvu. Tako se oko 80% proizvedenih vina, uglavnom graševine, bijelog pinota, moslavca i zelenog silvanca, prodaje u ugostiteljstvu, a ostatak ugostiteljima.

Naše lignje nadaleko su poznate i gosti ih vole jesti u našem restoranu. Godišnje pripremimo oko 7 tona lignji, a kako smo državna ustanova dobavljače biramo svake godine na javnom natječaju, rekla je Marica Štefičar, voditeljica pododsjeka Radionice ugostiteljstva Kaznionice u Lepoglavi.

Trenutačno lignjama lepoglavsku kaznionicu opskrbljuje Stanić, jedan od vodećih distributera hrane iz Zagreba, dok ih je prije njega isporučivalo Ledo. Stanić inače opskrbljuje uz velike hotele i male privatne hotele, restorane, pizzerije, sendvič barove i konobe. U klimatiziranim prostorima u Lepoglavi, kaže Marica Štefičar, organiziraju se poslovni ručkovi, banketi i svadbe. U restoranu se prodaju i vina s vlastitih vinograda. Kaznionica ostvaruje prihode i u vinogradarstvu, voćarstvu, šumarstvu, povrtlarstvu te u stočarstvu. U Upravi Kaznionice napominju da se svi proizvodi koriste za vlastite potrebe i u ugostiteljstvu. Tako se oko 80% proizvedenih vina, uglavnom graševine, bijelog pinota, moslavca i zelenog silvanca, prodaje u ugostiteljstvu, a ostatak ugostiteljima.

Autor: Biserka Ranogajec
15. studeni 2010. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close