Izvrsnost proizvoda, novi je certifikat iza kojeg stoji Laboratorij hrane i pića (LPiH). Moći će ga dobiti proizvodi čiju će kakvoću potvrditi neovisne analize, kazao je jučer direktor LHiP-a Darko Duilo na prezentaciji projekta navodeći da dodjelu prvog certifikata očekuje u prosincu.
Može ga dobiti proizvod koji postigne najmanje 80% od maksimalne ocjene. Ocjenjuju se proizvodi kupljeni nenajavljeno u maloprodajnim lancima. Za certifikat se zainteresiralo više tvrtki sa 40-ak proizvoda, ali Duilo nije otkrio njihov identitet. Većina Hrvata (80%) čita deklaraciju kada kupuje hranu, 35% anketiranih misli da sastav proizvoda najčešće ne odgovara podacima iz deklaracije, otkriva istraživanje GfK-a objavljeno tom prigodom. LHiP-a je projekt gastro entuzijasta iz Wine&Gastro Academy.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu