Lido će najveći posao cateringa podijeliti s lokalnim ugostiteljima

Autor: Suzana Varošanec , 15. siječanj 2009. u 22:00

Hrana će se pripremati u svim gradovima gdje se održava natjecanje, pa će zaraditi i lokalni ugostitelji, no ostaju dvojbe oko troškova

Zagrebačka tvrtka Catering Lido sklopila je ipak niz ugovora o poslovnoj suradnji s ugostiteljskim i hotelskim tvrtkama u gradovima domaćinima Svjetskog rukometnog prvenstva, i to neposredno nakon što je na natječaju Hrvatskog rukometnog saveza dobila taj posao. Poslovni dnevnik doznaje to od Darka Šikoronje, direktora Catering Lida, a on tvrdi da ga Catering Lido ne može realizirati bez podrške restorana u Splitu, Osijeku, Zadru, Varaždinu i Puli jer je u pitanju najveći posao cateringa, tj. dostave hrane u povijesti Hrvatske.

Tajna cijena
Samo se catering koji radi tvrtka Catering Majetić za Snježnu kraljicu na Sljemenu, kaže Šikoronja, može uspoređivati po složenosti aktualnog posla za Svjetsko rukometno prvenstvo, a i taj je lakši jer je bitno kraći. To znači da će se hrana pripremati u svim gradovima gdje se održavaju natjecanja i neće stizati isključivo iz Zagreba, pa će zaraditi i lokalni ugostitelji, no ostaju dvojbe oko troškova i tek će konačne računice pokazati koliko će to više stajati gradove domaćine. U HRS-u se neslužbeno može čuti samo to da nije bilo moguće organizirati poseban catering za svaki grad, odnosno to dopustiti značilo bi isključi HRS iz jednog bitnog organizacijskog elementa. “Potpisali smo u prosincu ugovor za catering s HRS-om za 14 dana natjecanja u svih 7 gradova. On uključuje različite cijene obroka, a one su poslovna tajna. Gosti su različito rangirani, od djece i volontera koji će jesti sendviče do stotina novinara i ekipe njemačkog RTL-a. Procjenjujemo da ćemo hraniti više od 15.000 gostiju. Samo u petak u Splitu ćemo dostaviti hranu za 1500 gostiju”, kaže Šikoronja. Ugostitelji koji su naknadno ušli u posao imaju različite ugovore, ovisno o konkretnim potrebama posla. U Splitu, gdje je u tjedan dana šest događaja i igra se polufinale, Catering Lido iznajmio je restoran Arkadu i njegovu kuharsku akademiju, a u Zadru će kuhati kuhinja restorana Piaza. U Osijeku se u posao uključio hotel Osijek koji je iznajmio hotelsku kuhinju.

Problem u Varaždinu
Pulski restoran Vela Nera dostavljat će hranu gostima u Poreču i Puli. U Varaždinu će to raditi Gastrocom koji je u najzanimljivijoj poziciji jer je iznajmio ugostiteljski prostor varaždinske arene. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok potvrđuje da je s Josipom Barulekom, vlasnikom Gastrocoma, sklopljen ugovor o najmu ugostiteljskog prostora dvorane, a tvrdi da je HRS u četvrtak zatražio da ga raskine.“Imamo probleme samo iako smo preko najma napravili jedini racionalni i ekonomski opravdani potez”, komentira, dodajući da je u pitanju raspolaganje prostorom u vlasništvu Grada Varaždina jer se HRS ponaša kao da su oni gazde. U catering branši vlasnici tvrtki nisu naročito povezani, no u četvrtak su mnogi čuli za varaždinski slučaj. Kako komentiraju, ništa ih ne čudi jer se sve radi u zadnji čas. “Rukometni savez tek je u prosincu donio odluku da će organizaciju cateringa povjeriti jednoj tvrtki. Više nas se zanimalo za taj posao, no nismo mogli dobiti osnovne informacije važne za ponudu”, kaže sugovornik koji je želio ostati anoniman jer, tvrdi, zovu ga sve redakcije i ima problema samo zato što ne radi taj posao.

činjenice

Tko je Lido
Tvrtka Catering Lido u vlasništvu je više osoba koji su je kupili od bivšeg vlasnika Ivana Sokača. Novi vlasnici udruženi su u Metroliten grupu, a drže jarunski istoimeni restoran i klub Piranhu, Đuru, kafiće u Avenue Mallu i Papaju na Zrču.

Komentirajte prvi

New Report

Close