Splitski HDZ zatražio dokapitalizaciju Hajduka

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2010. u 17:25

Splitski odbor HDZ-a zatražio je danas dokapitalizaciju Nogometnog kluba Hajduk tako što bi grad, koji u vlasničkoj strukturi Hajduka sudjeluje s 56 posto dionica, prodao 30 posto dionica, ali taj bi novac ostao u Hajduku i gradska ga uprava ne bi rabila za druge svrhe.

“Skupština Hajduka treba dokapitalizirati klub tako što bi se prodajom 30 posto dionica čiji je vlasnik grad moglo zaraditi oko 60 do 70 milijuna kuna, ali bi taj novac bio ostavljen Hajduku i ne bi se upotrebljavao za izgradnju zapadne obale ili nekoga drugog komunalnog objekta u Splitu”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović komentirajući medijske najave da bi grad Split kao većinski vlasnik Hajduka mogao prodati dio svojih dionica u tom klubu.

Po Marasovićevim riječima, grad Split trebao bi u Hajduku zadržati zaštitni paket od 25 posto plus jednu dionicu, čime bi se zaštitilo ime kluba. Marasović smatra da bi takvom dokapitalizacijom Hajduk postao moćan i bogat klub, a gradska bi se uprava rasteretila njegova financiranja i svoj bi novac mogla usmjeravati u razvoj amaterskog sporta u Splitu.

Osim gospodarske strane, po Marasovićevu tumačenju, takva dokapitalizacija Hajduka “imala bi i politički aspekt” jer bi se spriječilo da bilo koja politička opcija ubuduće upravlja tim klubom i postavlja svoje ljude u njegove upravljačke strukture. Marasović je najavio da će splitski HDZ za takav prijedlog dokapitalizacije “lobirati i među drugim strankama u Splitu te u Vladi RH”.

Splitska podružnica Hrvatske stranke prava ovog je tjedna predložila da se raspiše referendum na kojem bi se Splićani očitovali žele li da njihov grad, kao većinski vlasnik Hajduka, proda dio svojih dionica, čime bi prestao biti njegov većinski vlasnik.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close