Dovršen stečaj Drvne industrije Vinodol

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2010. u 13:55

Nakon 12 godina danas je završen stečaj nekadašnje Drvne industrije Vinodol u Novom Vinodolskom i isplaćena dugovanja radnicima.

Pred bivšim zaposlenicima pojavili su se novljanski gradonačelnik Oleg Butković, koji ističe da je to uspjeh aktualnog gradskog vodstva, te stečajni upravitelj, riječki odvjetnik Nenad Nedeljković. Nekadašnji DIP, pa Drvna industrija Vinodol u Novom Vinodolskom zapošljavao je i do 430 radnika, a značajan je bio i dio proizvodnje namijenjene izvozu.

Propadanje je počelo 1998. godine od kada traje i stečajni postupak. Trajao je formalno do danas, a ovaj petak, 13. kolovoza, upamtit će 150 bivših radnika, ili, kako se mnogi još uvijek osjećaju, radnika bivšeg novljanskog DIP-a, po isplati ukupno oko 2 milijuna kuna, što znači da su u prosjeku dobili po 14 tisuća. Nije, kažu, isplaćeno sve, barem sve što se očekivalo, ali ljude je razveselilo jer mnogi taj novac još nedavno nisu ni očekivali.

Rasplet i završetak agonije tvrtke novljanskih drvoprerađivača omogućila je Vlada ustupanjem imovine sa zemljištem u vrijednosti oko osam i pol milijuna kuna za svega jednu kunu, a tu će Grad Novi Vinodolski razvijati poduzetničku zonu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close