Autotrans kupio brod za kružna putovanja Uljanik Plovidbe

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2006. u 10:00

Predstavnici riječkog Autotransa i Uljanik Plovidbe iz Pule potpisali su u petak u prostorijama Pomorskog fakulteta u Rijeci ugovor kojim Autotrans od Uljanik Plovidbe kupuje putnički brod “Dalmaciju”, kapaciteta 302 putnika.
Studiju o opravdanosti kupnje broda i o početku nove djelatnosti Autotransa izradili su stručnjaci Pomorskog fakulteta, a, kako je kazao direktor Autotransa Zvonko Krmpotić, vrijednost ugovora je poslovna tajna. Nadzorni odbor Autotransa odlučio je u svibnju ove godine da ta tvrtka osnuje novu tvrtku – “Adriatic Cruises” d.o.o. kojoj će osnovna djelatnost biti kružna putovanja. Brod “Dalmacija” koji je kupljen u tu svrhu izgrađen je 1965. u brodogradilištu Uljanik, a posljednji je put obnovljen 2002. Brod ima 140 putničkih kabina, 300 sjedaćih mjesta, dugačak je 117 metara, širok 17 metara. Svi saloni i kabine su klimatizirani, brod ima pet paluba, restoran, bar, mjenjačnicu, foto shop, medicinske usluge i bescarinsku prodavaonicu, a na njemu će raditi posada od 91 člana. Nakon preuzimanja broda, za oko mjesec dana, novi vlasnik će ga odvesti do jednog od riječkih brodogradilišta gdje će biti uređen i pripremljen za prometovanje u sljedećoj turističkoj sezoni, od ožujka 2007. Brod “Dalmacija” plovit će među lukama istočne obale Jadrana, pretežito među hrvatskim lukama te do Trsta, Kopra, Kotora i Drača.
Direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić objasnio je da je poslovna politika te tvrtke usmjerena prema tankerskom prijevozu te da se stoga odrekla zahtjevnog posla u putničkom prometu. Direktor Autotransa Krmpotić istaknuo je pak da će ta tvrtka od sada više razvijati kvalitetu nego kvantitetu cestovnog prometa, unaprjeđivati međunarodni promet, prijevoz do zračnih luka i brodova.
(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close