U Hrvatsku dolazi još jedan niskotarifni zračni prijevoznik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. srpanj 2019. u 10:51
Foto: Markus Mainka/DPA/PIXSELL

Zračna luka Zadar u lipnju je uslužila gotovo 124 tisuće putnika, što je najbolji mjesečni rezultat u njezinoj povijesti i 42 posto bolji nego u lipnju 2018., doznaje se iz te zračne luke.

Ovogodišnji lipanj je za zadarsku zračnu luku bio najjači mjesec do sada, što se odrazilo i na ukupne polugodišnje pokazatelje, kada je bilo ukupno gotovo 300 tisuća putnika ili 38 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, kažu iz te zračne luke.

Samo u lipnju Zračna luka Zadar zabilježila je letove 746 zrakoplova, što je za oko 170 više nego u svibnju ove godine, a s obzirom na najave za ljetni red letenja nastavak pozitivnih trendova očekuje se i u ostalim ljetnim mjesecima.

Tome će najviše pridonijeti Ryanair, s kojim Zadar obilježava 12 godina suradnje i letenja i s kojim ove godine ima rekordan ljetni red letenja s novim destinacije poput Berlina, Kölna, Dublina i drugih. Osim tih gradova, Zadar će taj i drugi prijevoznici ovoga ljeta povezivati i s Hamburgom, Nürnbergom, Pragom, Beograd-Londonom, Krakowom, Poznanom, Milanom i Eindhovenom, što su sve nove destinacije ove godine.

Suradnja se razvija i s drugim niskotarifnim zračnim prijevoznicima, među kojima su Eurowings, easyJet i Iberia Express, koji kao dio španjolske Iberia Grupe, Zadar sa Madridom planira povezivati letovim do kraja kolovoza par puta tjedno.

Prvim njihovim letom u Zadar je početkom ovog tjedna stiglo stotinjak putnika, a očekuje se dobra popunjenost i do kraja sezone.

"Uvođenjem Zadra kao nove destinacije Iberia Express počinje s operacijama na hrvatskom tržištu", kažu iz Zračne luke Zadar, ponavljajući da ove godine očekuju ukupno 700 tisuća putnika ili 100 tisuća više nego u 2018. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ZL Osijek 6.000 putnika?!? ,što rade i kome služe političari u Slavoniji?

New Report

Close