Nakon Štedbanke, još jedna banka u Hrvatskoj ide u likvidaciju

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Hrvatska narodna banka je u sklopu preliminarnih razgovora s dioničarima i Upravom zatražila dostavu plana likvidacije.

Nakon vijesti s kraja prošle godine o likvidacije Štedbanke osnovane 1994. godine, Hrvatska narodna banka potvrdila je Novom listu da su »većinski dioničar i Uprava Primorske banke d.d. najavili mogućnost donošenja odluke o redovnoj likvidaciji kreditne institucije odnosno prestanku poslovanja«.

>>Banka osnovana 1994. godine prestaje s radom i ide u likvidaciju

- Hrvatska narodna banka je u sklopu preliminarnih razgovora s dioničarima i Upravom Primorske banke d.d. zatražila dostavu plana likvidacije, a koji treba sadržavati i dokaze koji potvrđuju da će postupak likvidacije biti provediv do kraja i u cijelosti. Zaključno, podaci s kojima trenutno raspolaže Hrvatska narodna banka ne ukazuju na postojanje prepreka za uredno provođenje procesa redovne likvidacije – ističu u HNB-u.

Slično je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora Primorske banke Jože Perić koji kaže da je sve pod kontrolom, ne radi se ni o kakvim problemima i slično – naprosto je većinski vlasnik odlučio svoje poslovanje preseliti negdje drugdje, odnosno izvan Hrvatske – izvijestio je Perić.

Kaže da je banka likvidna, klijenti se pozivaju kako bi se svi poslovi priveli kraju, depoziti su sigurni, isplata nije ni najmanje upitna, i sve teče po zacrtanim procedurama i dinamikom koja je predviđena, a predviđeno je da cijeli proces do zatvaranja traje nekoliko mjeseci, negdje do lipnja, kaže Perić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!