Nakon Štedbanke, još jedna banka u Hrvatskoj ide u likvidaciju

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Hrvatska narodna banka je u sklopu preliminarnih razgovora s dioničarima i Upravom zatražila dostavu plana likvidacije.

Nakon vijesti s kraja prošle godine o likvidacije Štedbanke osnovane 1994. godine, Hrvatska narodna banka potvrdila je Novom listu da su »većinski dioničar i Uprava Primorske banke d.d. najavili mogućnost donošenja odluke o redovnoj likvidaciji kreditne institucije odnosno prestanku poslovanja«.

>>Banka osnovana 1994. godine prestaje s radom i ide u likvidaciju

- Hrvatska narodna banka je u sklopu preliminarnih razgovora s dioničarima i Upravom Primorske banke d.d. zatražila dostavu plana likvidacije, a koji treba sadržavati i dokaze koji potvrđuju da će postupak likvidacije biti provediv do kraja i u cijelosti. Zaključno, podaci s kojima trenutno raspolaže Hrvatska narodna banka ne ukazuju na postojanje prepreka za uredno provođenje procesa redovne likvidacije – ističu u HNB-u.

Slično je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora Primorske banke Jože Perić koji kaže da je sve pod kontrolom, ne radi se ni o kakvim problemima i slično – naprosto je većinski vlasnik odlučio svoje poslovanje preseliti negdje drugdje, odnosno izvan Hrvatske – izvijestio je Perić.

Kaže da je banka likvidna, klijenti se pozivaju kako bi se svi poslovi priveli kraju, depoziti su sigurni, isplata nije ni najmanje upitna, i sve teče po zacrtanim procedurama i dinamikom koja je predviđena, a predviđeno je da cijeli proces do zatvaranja traje nekoliko mjeseci, negdje do lipnja, kaže Perić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve