Markotić odlazi sa čela Centar banke

Autor: Ana Blašković , 10. ožujak 2013. u 22:00
Ivo Markotić ostaje savjetnik Uprave/PIXSELL

Za zamjenika predsjednika Uprave imenovan je Tomislav Marinac iz NO-a.

Nešto više od osam mjeseci nakon ulaska rizičnog kapitala u Centar banku, s njezine čelne pozicije odlazi dosadašnji predsjednik Uprave Ivo Markotić.

Nadzorni odbor Centar banke na mjesto zamjenika predsjednika Uprave imenovao je Tomislava Marinca, inače prokurista Alternative private equityja i člana Nadzornog odbora banke. Hoće li Marinac biti definitivno rješenje za čelnu poziciju Centar banke zasad je neizvjesno jer svoje zeleno svjetlo na to imenovanje treba dati savjet Hrvatske narodne banke. "Odluka o tome tko će aplicirati za mjesto predsjednika Uprave bit će donesena u narednih 30 dana", rekao nam je Marinac.

Dosadašnji čelnik banke Ivo Markotić sporazumno je napustio tu poziciju, no njegov odlazak ne znači i napuštanje banke već u njoj ostaje kao savjetnik Uprave.Alternative private equity u lipnju je dokapitalizirao Centar banku postavši njezin većinski vlasnik, a nedavno je isti potez povukao u Vaba banci objavivši da slijedi konsolidacija i pripajanje tih dviju institucija. Proces konsolidacije time ne završava, poziv da se uključe otvoren je i drugim malim bankama.

Komentirajte prvi

New Report

Close