Kriptovalute pale za 60 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 16. ožujak 2018. u 08:01
Foto: Thinkstock

Najava zabrane oglašavanja na Googleu negativno se odrazila na cijene.

Cijene vodećih kriptovaluta nastavile su slabjeti u četvrtak nakon što je u samo 24 sata njihova vrijednost smanjena za 60 milijardi dolara.

Najpopularnijom kriptovalutom, bitcoinom, u četvrtak se trgovalo i po 7676 dolara što je najniža cjenovna razina od 8. veljače, pokazuju podaci  stranice CoinDesk. Snažno su oslabile i cijene ethereuma i ripplea.

Prema Coinmarketcapu, tržišna vrijednost svih kriptovaluta spustila se do 310,4 milijarde dolara dok je samo dan ranije iznosila 372,9 milijardi dolara. Razloge za pad cijene treba potražiti u najavama oštrijeg reguliranja inicijalnih ponuda kriptovaluta (ICO)  koje se koriste za prikupljanje kapitala u crowdfunding kampanjama ili od strane startupa. No, možda i najveći udar došao je od Googlea koji je najavio da će na svojim stranicama zabraniti oglašavanje špekulativnih financijskih proizvoda.

U to je ubrojio binarne opcije te trgovanje kriptovalutama, ICO-e i trgovinske savjete. Prema najavama tog internetskog diva, zabrana će se početi primjenjivati od lipnja ove godine. Podsjetimo, Google nije usamljen u takvom potezu jer je Facebook početkom godine najavio sličnu zabranu na svojim internetskim platformama. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

I naraslo za 50 milijardi

Evo par komada za 0 kunica

https://signals.network/join/413013

Sphere – 50 tokena za registraciju
https://sphere.social/?ref_code=gnwlcmbx1yjb [sphere.social]


Očekujemo Prpića na svim tv kanalima da objasni da on ulaže dugoročno ili izlazi na 100.000 $.

veliki je to druker
riješio je on njih još na 10 000 kada su išle
nije dočekao ni 20 000

tko je jamio jamio je .

Očekujemo Prpića na svim tv kanalima da objasni da on ulaže dugoročno ili izlazi na 100.000 $.

New Report

Close