Fond Apollo kupio slovenski Raiffeisen

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. prosinac 2015. u 22:00
Cijena transakcije nije otkrivena/Ivo Čagalj/PIXSELL

Nakon NKBM-a, američki fond preuzeo i podružnicu austrijske banke.

Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) prodaje svoju slovensku podružnicu Raiffeisen banka tvrtki Biser Bidco kojom upravlja američki fond Apollo Global Management, objavila je ta banka u četvrtak.

Transakcija bi trebala biti dovršena u prvoj polovici iduće godine nakon što je odobri slovenski bankarski regulator, a cijena po kojoj je podružnica prodana nije objavljena. Očekivani učinak na konsolidirane rezultate RBI-a biti će minus od 40 milijuna eura što će biti knjiženo u četvrtom ovogodišnjem tromjesečju i uključeno je u troškove restrukturiranja.

Raiffeisen je početkom godine najavio da će zbog racionalizacije poslovanja i rezultata svojih podružnica koji su ispod očekivanja prestati poslovati u Poljskoj i Sloveniji. Inače, ovo nije prva kupnja slovenske banke za američki investicijski fond. Apollo Global Management ove je godine za 250 milijuna eura kupio državnu Novu kreditnu banku Maribor (NKBM), objavivši da je zainteresiran za organski rast u regiji i preuzimanje drugih banaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close