Croatia Osiguranje trećinu novozaposlenih lani preotela konkurenciji

Autor: Božica Babić , 02. veljača 2015. u 22:00
U prodaji je prije dolaska Adrisa radila tek trećina zaposlenih/ Robert Anić/PIXSELL

U ovu je godinu Croatia osiguranje ušlo bez dugova, nastavlja zapošljavati i to primarno osoblje koje će raditi na prodaji polica.

Croatia osiguranje (CO) s početkom 2015. definitivno je okrenulo novu stranicu u 130 godina dugoj povijesti, tvrde u Upravi društva i za argumente nude uspješno završenu reorganizaciju i optimizaciju poslovnih procesa.

Krajem 2014. završeno je restrukturiranje, uz isplatu otpremnina broj zaposlenih smanjen je za 500 djelatnika. Paralelno su zaposlene 273 osobe i to uglavnom u sektoru prodaje. U Croatiji ne skrivaju zadovoljstvo što su čak trećinu novozaposlenih zapravo uzeli konkurenciji i to na način da su cijele podružnice prodaje prešle raditi u CO. Novi vlasnik, rovinjska Adris grupa s istekom prosinca 2014. podmirila je i sve financijske obveze Croatije čime je, naglašavaju, zatvoreno poglavlje dotadašnjeg modela poslovanja i udareni temelji za novi poslovni ciklus u potpunosti orijentiran prema ostvarivanju pozitivnih rezultata.

Kako bi se planirani zaokret doista i realizirao, najavljuju iz CO, s novim zapošljavanjem nastavljaju i tijekom aktualne godine i to isključivo u sektoru prodaje polica uz projekciju da do kraja 2016. u tom sektoru broje najmanje 1650 zaposlenika. Naime, kada je lanjskog ožujka Adris preuzeo Croatiju od zatečenih 2655 zaposlenika na osnovnom biznisu, prodaji polica, bilo je angažirano 790-800 osoba, odnosno tek njih tridesetak posto. Cjelovit proces restrukturiranja, ističu u CO, bit će gotov do ožujka.

Očekuju kako će već krajem 2015. biti evidentni značajno bolji rezultati u odnosu na proteklo razdoblje. Dok je bila pod vlasničkim skutima države Croatija je proteklih godina stalno povećavala broj zaposlenih. Javno dostupni podaci otkrivaju da su 2004. zapošljavali 2131 osobu, a dolazak Adrisa dočekalo je 2715 djelatnika. Za 2004. premija je iznosila 2,73 milijarde dok je 2014. zaključena sa 2,27 milijardi kuna premije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

CO je otpustila vjerojatno one koje ne trenba, a dobrom plaćom privukla iz drugih tvrtki…neka se zamisle oni koji su ih “izgubili” nagrađuju li svoje zaposlene adekvatno onome što od njih očekuju u poslu i dobivaju?

New Report

Close