Tri ključne stvari koje morate učiniti ako vam krene naopako na poslu

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Bez obzira na zadatak, vaš šef uvijek gleda preko vašeg ramena.

I bez obzira što radite, nikada nije dovoljno dobro.

Čak se pitate neke dane želi li vaš šef da date otkaz.

Prepoznajete li ovaj scenarij? Ako je tako, autorica o menadžmentu i suradnica CNBC-a Suzy Welch kaže da ste vjerojatno uhvaćeni u "sindrom set-up-to-fail (osuđen na propast)".

Ovu organizacijsku dinamiku prvi su identificirali francuski akademici Jean-Francois Manzoni i Jean-Louis Barsoux kao dio istraživanja “zašto se naizgled dobri zaposlenici ponekad urušavaju.”

"Počinje s dobrim zaposlenikom koji ne napravi par stvari dobro, nekad čak i samo jednom", kaže Welch za CNBC Make It. Kao rezultat toga, šef počinje sumnjati u zaposlenika i često se počne s njim intenzivno baviti i detaljno upravljati njegovim radom.

Zaposlenik, zauzvrat, osjeća taj pomak i počinje gubiti povjerenje u svoj rad.

Takvo ponašanje uzrokuje da šef još više sumnja u zaposlenika, smanjuje očekivanja, uzrokujući sve više nedovoljne performanse zaposlenika.

Istraživanje Manzonija i Barsouxa pokazalo je da te situacije nisu uvijek stvorene iz zlih namjera. Umjesto toga, šef je jednostavno usredotočen na nadzor zaposlenika i vidi to kao napor da mu pomogne. "Obično se zbunjuju kada njihov nadzor uzrokuje pogoršanje performansi", kaže ona.

"U vezi zaposlenika, i oni su zbunjeni, jer su bili tako oprezni i poslušni", navodi.

I na kraju se pitaju: "Zašto šef nije zadovoljniji?".

Situacija gotovo uvijek završava s odlaskom zaposlenika, po vlastitoj volji ili ne.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, onda Welch kaže da je najbolje poduzeti nešto - sada. Idite iznad i dalje od očekivanog da biste pokazali šefu da ste zaposlenik u kojeg se može pouzdati.

“Povećajte mali zadatak i zakucajte ga. Volontirajte za zadatak kojeg nitko drugi ne želi. Prihvatite svaki izazov sunčanim entuzijazmom”, savjetuje.

Naposljetku, ako želite zadržati posao i popraviti svoj odnos sa šefom, morat ćete prestati previše razmišljati o dilemi i povećati svoju samouvjerenost i odlučnost kako biste se ponovno dokazali.

Vrijeme za paranoju je prošlo. Na vama je da razbijete zatvoreni krug, zaključuje Welch.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!