Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Kako izgledan tipičan 16-satni radni dan konobarice na Oktoberfestu

Autor: Poslovni.hr
10. listopad 2014. u 11:16
Podijeli članak —
Foto: Reuters

Sonja Herpich profesionalna je fotografkinja, a u vrijeme Oktoberfesta odrađuje 16-satne smjene kao konobarica.

Sonja Herpich profesionalna je fotografkinja, a u vrijeme Oktoberfesta odrađuje 16-satne smjene kao konobarica. Posao od 16 sati za 16 dana koliko traje Oktoberfest za mnoge bi bio "nemoguća misija",  no ovoj Nijemici pruža osobni izazov, kao i mentalni odmor od kreativnog posla kojim se bavi.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

U razgovoru za Munchies, Herpich je između ostalog opisala kako izgleda tipičan radni dan konobarice na Oktoberfestu.

Sonja Herpich profesionalna je fotografkinja, a u vrijeme Oktoberfesta odrađuje 16-satne smjene kao konobarica. Posao od 16 sati za 16 dana koliko traje Oktoberfest za mnoge bi bio "nemoguća misija",  no ovoj Nijemici pruža osobni izazov, kao i mentalni odmor od kreativnog posla kojim se bavi.

U razgovoru za Munchies, Herpich je između ostalog opisala kako izgleda tipičan radni dan konobarice na Oktoberfestu.

– Najteže je vikendima. Počinjemo oko 8, 9 ujutro, a stotine ljudi već stoje pred šatorima i čekaju da se vrata otvore. Nakon što počistimo stolove, zabava može početi, a to znači da masa ljudi nahrli u šatore tražeći slobodan stol, a ako ga pronađu slave kao da su dobili na lotu, kaže Herpich.

Točenje piva počinje oko 9, 10 ujutro, a cijeli proces (zajedno s prodajom hrane) nastavlja se sve do navečer. Svi posjetitelji Oktoberesta imaju samo jednu misiju: napiti se.

– Ljudi stoje posvuda. Plešu, skaču i vrište, a ja se sa 12 krigli piva moram probijati kroz njih i uz to zaštititi svoje džepove i novčanik od potencijalnih kradljivaca.

Kako bi u četiri popodne šator bio spreman za ljude iz kompanija koji su rezervirali svoja mjesta, sat vremena ranije prostor se prazni i kreće nova runda čišćenja, a osoblju Oktoberfesta se čini kao da je tek počeo novi dan.

– U četiri popodne krećemo iznova sve do 22:30 kada primamo zadnje narudžbe. Tada u šator dolaze zaštitari i svi ljudi moraju napustiti prostor. Zatim sve počistimo, popijemo zasluženu pivu i uputimo se kući, kaže Herpich.

Radišna konobarica tvrdi da joj posao na Oktoberfestu pruža uvid u granice koliko daleko može otići i koliko je jaka kao osoba. Ipak, nakon 16-dnevnog posla za koji kaže da joj "ne treba mozak" potreban joj je odmor koji će realizirati u wellness hotelu s kolegama i u planinama s obitelji.

 

Autor: Poslovni.hr
10. listopad 2014. u 11:16
Podijeli članak —
Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja gut [emo_plazi]

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close