I najveći problem na poslu može se riješiti u ova 4 koraka

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2015. u 12:20
Foto: Thinkstock

Svaka situacija, koliko god bila teška, ima svoju svrhu.

Stres na poslu mnogima narušava emotivnu ravnotežu, a pogotovo one situacije koje prouzrokuju više stresa od ostalih. No, postoje načini da se riješe i najveći problemi, a ovo su 4 koraka koja trebate poduzeti:

Kontrolirajte emocije
Vi ste ljudsko biće i zato nemojte zanemarivati svoje emocije. Pokušajte definirati kako se osjećate, a potom razmislite zbog čega se tako osjećate i koje misli su uzrokovale pojavu sumnje, straha i frustracije. Ako birate svoje misli, onda birajte one koje vas čine da se osjećate dobro i sigurno. 

Razmotrite situaciju
Kada ste uspostavili emotivni mir, usredotočite se na problem. Probajte smireno opisati situaciju iz koje tražite izlaz, onako kako bi to učinio novinar ili netko tko nije dio problema. Zapišite sve činjenice – što se dogodilo i zbog čega se dogodilo, potpuno objektivno. Ispitajte situaciju sa svih strana kako biste je bolje razumjeli.

Napravite plan
Nakon što ste uspostavili emotivni balans i objektivno sagledali situaciju, vrijeme je da krenete na rješavanje problema. Napišite nekoliko alternativa koje bi mogle pomoći – razmislite koje korake bi svaka alternativa podrazumijevala, a zatim izaberite onu koju možete najlakše primjeniti.

Tražite pozitivne strane 
Svako iskustvo može vas naučiti kako lakše kontrolirati svoje misli i osjećaje. Svaka situacija, koliko god bila teška, ima svoju svrhu. Jer kako biste inače znali za što ste sve sposobni i sa čim se sve možete nositi, prenosi b92.

Komentirajte prvi

New Report

Close