Zagrebačka IT tvrtka kreirala zanimljivo poslovno rješenje za privatne iznajmljivače

Autor: Suzana Varošanec , 28. studeni 2019. u 13:17
Ilustracija: Getty Images

Realizacija projekta započela je u travnju 2018.

IT tvrtka Aduro ideja danas je u Zagrebu predstavila novo poslovno rješenje namijenjeno malim iznajmljivačima i privatnim korisnicima. Riječ je o pametnoj bravi pod imenom NCF SmartLock. Digitalizacijom procesa omogućuje se otvaranje vrata putem pametnog telefona (ili koda za otključavanje), čime iznajmljivači dobivaju alat koji gostima omogućuje otvaranje vrata slanjem digitanog ključa. Daje se na određeno vrijeme, a nakon isteka ukida se mogućnost za otvaranje vrata.

Aduro ideju vodi direktor Nenad Raca, ujedno njezin vlasnik. Kako on navodi, projekt komercijalizacije poslovnog rješenja NCF SmartLock vrijedan je 1,9 milijuna kuna, od čega je s iznosom od oko 900 tisuća kuna sufinanciran u sklopu poziva "Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu" sredstvima ESIF-a u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.".

"Realizacija projekta započela je u travnju 2018., a danas imamo domaći proizvod koji se može nataknuti na svaki cilindar. NFC SmartLock je osmišljen i konstruiran u cijelosti s pameću naših inženjera. Osim softverskog dijela gdje smo 'doma', razvili smo i elektronska te mehanička rješenja, sve u suradnji s hrvatskim distributerom globalnih brendova brava", navodi Raca.

Za početak se pametna funkcija odnosi tek na otključavanje i zaključavanje vrata mobilnim telefonom, no prema najavama uskoro dolaze i razne nadogradnje – od pametnog zvona do otvaranja prepoznavanjem lica. Konkurentska prednost ovog poslovnog rješanja očituje se u brzini implementacije, pa iz tvrtke pojašnjavaju kako su za ugradnju potrebne tek dvije-tri minute za bravare i ključare koje, dodatno zanimljivo, kane povezati u novi lanac kroz koji pripremaju ciljanu distribuciju prema korisnicima.

"Izlazimo na tržište u siječnju, a u tijeku su završne pripreme i povezivanje s agencijama s ciljem ponude iznajmljivačima ovog poslovnog rješenja za unaprjeđenje poslovanja u sljedećoj sezoni. Planiramo integraciju s eVisitorom, a kad se sve tehnološki zaokruži, efekt će biti stvaranje drugačijeg i diskretnijeg iskustva za obje strane te iznajmljivač, ako ne želi, neće susresti gosta", kaže Raca, dodajući da se vode razgovori s potencijalnim proizvođačima za slučaj da se pokaže potreba za velikom količinskom proizvodnjom.

Ova tvrtka s blizu 4 milijuna kuna prihoda u 2018. razvija softverska rješenja i za strane klijente u Estoniji, Latviji, Litvi, Novom Zelandu, SAD-u i Danskoj. Šire poslovanje, a trenutno zapošljavaju nešto manje od 20 ljudi. Neto plaća najiskusnijih zaposlenika iznosi 15 tisuća kuna, pa i više, a svi primaju i različite dodatke.

Komentirajte prvi

New Report

Close