Tim BottomLine aplikacijom Angler pobijedio na App Start Contestu

Autor: Marta Duić , 23. lipanj 2016. u 22:00
Članovi pobjedničkog tima BottomLine

Prvonagrađena mobilna aplikacija Angler rješava geometrijske zadatke koristeći smartphone kameru, a drugo i treće mjesto osvojile su aplikacije Basket i GuideTravel.

Nakon nešto više od pet mjeseci programa, uspješno je završio App Start Contest, studentsko natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. U finalu natjecanja bilo je sedam timova koji su svoje ideje predstavili 3. lipnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Svaki tim imao je tri minute da osvoji prisutne i uvjeri ih da je njihova aplikacija vrijedna nagrade. 

Prva nagrada 20.000 kuna
O najboljem projektu odlučivao je žiri sastavljen od poduzeća partnera natjecanja te od predstavnika s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Za uspješno odvijanje projekta zaslužni su i brojni partneri App Start Contesta. Ovogodišnje izdanje natjecanja podržali su Combis, Infobip, Zagrebačka banka, Five, HRCloud, Infinum, MicroBlink, Nanobit, Shoutem, Span i Vibby te Razvojna agencija Zagreb. Iako je pred žirijem bio težak izbor, prvo mjesto i 20.000 kuna osvojio je tim BottomLine i njihova aplikacija Angler.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja rješava geometrijske zadatke koristeći smartphone kameru. Drugo mjesto i 13.000 kuna osvojio je TeamBasket sa svojom aplikacijom Basket, a treće mjesto i 7000 kuna osvojio je tim CoffeeBreak s aplikacijom GuideTravel. Podijeljene su nagrade za najbolji dizajn u vrijednosti 3000 kuna i nagrada za najbolju prezentaciju u vrijednosti tisuću kuna. Adrian Žgaljić, član pobjedničkog tima BottomLine kaže da će dio nagrade uložiti u daljnji razvoj aplikacija jer ona ima veliki potencijal stoga će nastaviti s razvojem i nakon ASC-a. 

Već deveto izdanje
Otkrio je kako će se uskoro aplikacija moći preuzeti na Google Playu te da se planiraju prijaviti i na FER-ov S.PO.C.K. program. App Start Contest se uspješno održao već devetu godinu, a očuvanju te tradicije doprinijeli su studenti volonteri koji su ujedno i članovi udruge eStudent.  "Kada se radi o projektu u kojem sudjeluje velik broj ljudi različitih profila teško je postaviti neka očekivanja, zbog toga je cijeli tijek natjecanja još uzbudljiviji. Mogu reći da sam zadovoljna ishodom jer smo uz podršku partnera natjecanja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva uspjeli pružiti priliku za razvoj još jednoj generaciji natjecatelja", zaključila je Rebeka Pugar, članica eStudenta i voditeljica App Start Contesta.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kad smo kod inovacija, ne znam nikako prekopirati članak iz Međ.,Novina, o izumu, mladog para
iz Basela….vezano za brzo dijagnosticiranje karcinoma..vrijedno za znati..

Dečki sada se s tom nagradom lijepo najedite i platite si par puta wellness. Jer to jedino i možete sa tom lovom

New Report

Close