Tele2 odustaje od cjenovnog rata s HT-om i Vipnetom?

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2015. u 08:02
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Promjena u prodajnom i promotivnom pristupu Tele2 mogla bi utjecati na cijene mobilnih usluga.

Treći mobilni igrač Tele2, koji je na tržište ušao kao cjenovni izazivač, sad se sve više usmjerava na tržišno natjecanje kvalitetom.

Koliko će to utjecati na daljnji pad cijena mobilnih usluga na tržištu, tek će se vidjeti. Allison Kirkby, predsjednika Uprave grupe Tele2, u utorak je službeno gostovala u Zagrebu i prvi put se ovdje predstavila medijima. Kirkby je istaknula da se u Hrvatskoj usmjeravaju s ponude najniže cijene na ponudu najbolje vrijednosti za novac. Za pomak prema kvaliteti te time i korisnicima veće platne moći operater se pripremio kroz ulaganje u novu 3G mrežu, a uz koju će početkom iduće godine pokrenuti i vlastitu 4G mrežu.

Usto, Tele2 intenzivno radi i na novom imidžu. Kirkby je svoje prvo predstavljanje u Zagrebu povezala s kompanijinim velikim projektom društveno odgovornog poslovanja (DOP), kakve inače tradicionalno rade Hrvatski telekom i Vipnet. U tom segmentu Tele2 se usmjerio na poboljšanje uvjeta u kojima žive djeca u Hrvatskoj.

U suradnji sa švedskom neprofitnom organizacijom Reach for Change pokrenuo je svojevrsni inkubator za socijalne poduzetnike u Hrvatskoj u kojem će idućih godinu dana raditi pet najboljih projekata. U prva tri projekta pak Tele2 je uložio 540 tisuća kuna. Tri najbolja projekta su "Mali pomagači" Veronike Lender iz Karlovca, "Djeca putnici" Milene Basare i Ane Hotko te "Pomorski HUB u zajednici" Marka Kneževića. "Zaštita djece je glavni prioritet Tele2", kaže Kirkby.

Komentari (5)
Pogledajte sve


Cijene telefonije, tv i ostalih elektroničnih usluga su daleko previsoke za hrvatske prilike i ne prate europski trend smanjivanja troškova i cijena.

Koliko vidim ni struja ni voda nisu povoljniji nego na zapadu. I to bi trebalo staviti 0kn.
Kad vec placamo 50 poreza neka drzava placa nase rezije.
To bi trebalo savjetovati ove iz Mosta.
Nesto kao osobni nacionalni dohodak u Finskoj.


Što znači "preskupo za Hrvatske prilike"? U kojim je to zemljama za 10 Eura mjesečno moguće imati GB prometa i više poziva nego što itko može potrošiti? Samo da se žaliti…

a u kojoj zemlji je ovako spor internet, bilo fiksni bilo mobilni? u kojoj se zemlji na kapaljku nudi Flat rate internet na mobitelu? taj promet za 10 eura potroši se u par dana. cijene su visoke, veze katastrofalno loše, stalno pucaju – posebno tele2, a promet sporiji nego u bjelorusiji. dokad? sve dokle mislimo da je tako normalno.

Što znači “preskupo za Hrvatske prilike”? U kojim je to zemljama za 10 Eura mjesečno moguće imati GB prometa i više poziva nego što itko može potrošiti? Samo da se žaliti…

Cijene telefonije, tv i ostalih elektroničnih usluga su daleko previsoke za hrvatske prilike i ne prate europski trend smanjivanja troškova i cijena. Dapače, u RH operateri dižu cijene na usluge umjesto da ih postepeno prilagođavaju prema dolje. O kvaliteti nekih usluga i proizvoda bi se dalo raspravljati unedogled. Europske cijene za siromašne usluge.

New Report

Close