Što trebate znati o Windowsima 10

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2014. u 16:05
YouTube screenshot

Glavna značajka je da novi sustav izgleda kao spoj najboljih stvari sa ‘sedmice’ i ‘osmice’, odnosno opet imamo sustav s klasičnim Start izbornikom, ali i šarenim pločicama.

Microsoft je ovog tjedna predstavio novu verziju Windows operacijskog sustava, a iako su mnogi očekivali da će nastaviti niz s Windowsima 9, američki div je preskočio jedan broj i predstavio Windowse 10.

Glavna značajka je da novi sustav izgleda kao spoj najboljih stvari sa 'sedmice' i 'osmice', odnosno opet imamo sustav s klasičnim Start izbornikom, ali i šarenim pločicama, no ponaša se u skladu s uređajem na kojem ih koristite, piše 24 sata. Privatni i poslovni korisnici dobit će ih tek sljedeće godine, a nakon prezentacije, Microsoft je i Technical Preview verziju koju će stručniji korisnici moći isprobati.

Bit će na nizu uređaja

Microsoft je u prezentaciji govorio kako će Windowsi biti 'skrojeni' za širok raspon uređaja, od računala, tableta i telefona, ali i prilagođeni za drugu elektroniku i kućanske uređaje spojene na internet, a u konačnici i na Xbox. Odnosno, poznato okruženje Windowsa moći će vas pratiti od najmanjeg ekrana do televizora od 80 inča.

Što će biti drugačije za korisnika?

Oni koji će prelaziti s Windowsa XP naći će se u nekom novom prostoru, no za korisnike koji su koristili Windows 7 ili 8, ovo bi trebao biti skladniji spoj modernijeg sustava, naravno prilagođen radu s ekranima osjetljivim na dodir, ali i klasičnoj tipkovnici i mišu.

Start izbornik dobio i 'žive pločice'

Klasični Start izbornik i taskbar su opet tu, no on sada ima i prilagođeni prostor za aplikacije koje želite imati blizu.

Cijeli tekst pročitajte na 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close