Softverski div iz Pule upravlja s 29 ureda na šest kontinenata

Autor: Bernard Ivezić , 26. svibanj 2014. u 10:33
Infobip ima prihode od 60 milijuna kuna

Službeno, Infobip ne objavljuje klijente, ali u branši se navode banke, Google, Facebook, WhatsApp.

U najvećoj hrvatskoj softverskoj kompaniji, pulskom Infobipu, očekuju da će s postojećih 600 broj zaposlenih do kraja godine povećati na 700.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, lani je tvrtka imala rast prihoda od 42,8 posto – na 59,9 milijuna kuna. Neto dobit joj se udvostručila na 4,26 mil. kuna.U Hrvatskoj Infobip ima više od 300 zaposlenih IT stručnjaka u uredima u Puli i Zagrebu. Kako bi ih pronašla još, kompanija u Istri organizira vlastitu akademiju, te surađuje s fakultetima. To je ono što smo uspjeli saznati o toj kompaniji iz hrvatske perspektive. Na LinkedInu je pak Infobip tvrtka sa sjedištem u Londonu. Ima 29 ureda na šest kontinenata te trenutno broji između 501 i 1000 zaposlenika.Infobip je član udruženja GSMA, koje organizira najveću telekom konferenciju na svijetu, GSM kongres u Barceloni. Član je i Mobile Marketing Associationa, a njeni zaposlenici govornici su na konferencijama u Silicijskoj dolini.

Službeno, Infobip surađuje s više od 800 telekom operatera diljem svijeta. Početkom godine kompanija je ugovorila suradnju s jednim od vodećih proizvođača igara Wargamingom, kojem je tehnički riješila sustav plaćanja u njihovim igrama kroz vlastitu platformu Centili, kako bi japanski igrači unutar igre mogli plaćati virtualnim novcem ?Coinom.Infobip želi Centili postaviti kao standard za plaćanja u računalnim igrama. No, uspjeha ima i u mobilnom plaćanju, gdje u Rusiji s uslugom m-plaćanja pokriva 98 posto tamošnjih korisnika mobitela.Neslužbeno pak, klijenti Infobipa su globalno sve veće banke, korporacije, operateri i internetski divovi koji šalju sigurne SMS poruke, primjerice za identifikaciju korisnika.

U branši se među najzvučnijim imenima spominju Google, Facebook i WhatsApp. Za velike europske banke se pak spominje da koriste Infobipovu cloud platformu za provjeru je li mobitel vlasnika bankovne kartice uistinu u Africi dok pokušava s bankomata podići novac.Martina Dodić, voditeljica marketinga Infobipa kaže da nude niz usluga u području SMS-a, push notifikacija i m-plaćanja. "Među vodećima smo u dostavi profesionalnih SMS poruka za potrebe banaka, društvenih mreža, telekoma i korporacija", kaže Dodić.Dodaje da je Infobip prije 12 godina nastao u Vodnjanu, te da su ga pokrenuli programeri Silvio Kutić i Izabel Jelenić. Danas ovaj izvoznik ima regionalne urede u Londonu, na Crvenom trgu u Moskvi, u Dubaiju, Kuala Lumpuru, Johannesburgu, Buenos Airesu, Vancouveru…

Komentari (9)
Pogledajte sve

Svaka čast. Ovako nešto napraviti o nule u Puli, jebeno!

Internet je pun negativnih komentara na ovu firmu, a clanak je pun iskrivljene istine i propagande.



Kako ovaj Infobip ne valja, bio sam tamo nedavno na jednom razgovru za posao…uglavnom, neće oni još dugo tako…

nisu te primili?
[/quote]

Nisam ni otišao drugi put nakon što sam se raspitao… imate dovoljno informacija na netu o njima…nitko kod njih ne ostaje dugo zaposlen…


Kako ovaj Infobip ne valja, bio sam tamo nedavno na jednom razgovru za posao…uglavnom, neće oni još dugo tako…

nisu te primili?

New Report

Close