Softveraš Agency04 želi doći na 100 zaposlenika, priliku vide u studentima

Domagoj Madunić, Roko Roić i Mihael Sedmak iz tvrtke Agency04/Tomislav Miletić/PIXSELL Domagoj Madunić, Roko Roić i Mihael Sedmak iz tvrtke Agency04/Tomislav Miletić/PIXSELL

Lani su zaposlili četvero polaznika Ljetne škole, a trenutno traže kadrove za devet pozicija.

Prije četiri dana započela je ljetna škola u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Agency04 na koju su se prijavila čak 582 kandidata.

Selekcijskim je postupkom odabrano njih 36 koji će tijekom pet tjedana učiti o razvoju Java aplikacija uz korištenje Spring Boot frameworka, dobiti certifikat, ali mogu se prijaviti i za posao u Agency04. 

Rastu i prihodi
Kako nam objašnjavaju iz tvrtke koja već drugu godinu provodi ljetnu školu, polaznici će raditi na konkretnim primjerima iz Jave i Spring Frameworka i vidjeti kako se rade poslovne aplikacije u praksi. Podijeljeni su u male timove od šest ljudi, a na svaki tim dolaze dva mentora. 

Interni hackaton
"Zadnji dan škole održava se hackaton na kojem se ti timovi natječu. Na kraju, polaznici dobivaju certifikat i mogućnost zapošljavanja u naškoj tvrtki. Nakon prošlogodišnje škole zaposlene su četiri osobe koje i dalje rade u Agency04. Najbolji koji polaze tu školu u većini slučajeva ostaju kod nas, a tu praksu ćemo nastaviti i ove godine", kažu iz ove tvrtke.

Inače, riječ je o softverašima koji više od 60 posto prihoda ostvaruje na tržištu SAD-a te zapadne Europe, osobito njemačkom, švicarskom i austrijskom, gdje rade za tvrtke poput Strabaga i ELCA-e, XebiaLabsa i A1, a nova tržišta prema kojima se okreću su britansko, skandinavsko kao i zemlje Beneluxa. Prihodi su im, kažu, rasli sa 6,95 milijuna kuna u 2017. godini na 13,5 milijuna kuna u prošloj.

Stoti zaposlenik
"Planiramo zaposlenje stotog djelatnika u sljedećih 12 mjeseci, pa imamo čak devet otvorenih pozicija na kojima tražimo kadrove. Upravo radi zaposlenika biramo projekte koji su tehnički izvrsni, kako bi im bilo zadovoljstvo sudjelovati u njima.

Naši su klijenti 75 posto u inozemstvu, a redom su to svjetski lideri u svojim branšama. Osiguravamo dobre uvjete za rad i život, a kad imaš izvrstan tim, onda je lakše privući i kupce", poručuju iz Agency04.

Komentari (1)
  • trader
    trader 22:46 16.7.2019.

    Mi se sve više približavamo Indiji po jeftinom štrikanju ne naročito kvalitetnog koda. Pazi javilo se 500 ljudi, pa stvarno je nestašica kadrova kad ih se toliko javlja. Nema ozbiljnog posla u ITu za naći u Hrvatskoj ako želiš solidnu plaću zato kvalitetni idu u freelancere ili van a ovakvi dobijaju najlošiji kadar.

    Oni uče javu u ljetnom kampu a treba ti 5 godina da relativno dobro naučiš. Svašta

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!