Siemens privodi kraju radove na megaprojektu u Egiptu

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2017. u 12:08
Foto: Siemens

Ovaj događaj je važnu prekretnica prema završetku projekta, koji će povećati kapacitete za proizvodnju električne energije u zemlji za 45 posto kada završe

U četvrtak 2. ožujka, njemačka kancelarka Angela Merkel, egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi, direktor Siemensa Joe Kaeser i visoki predstavnici svjedočili su simboličkoj inauguraciji prve faze Siemensova megaprojekta u Egiptu. Ovaj događaj je važnu prekretnica prema završetku projekta, koji će povećati kapacitete za proizvodnju električne energije u zemlji za 45 posto kada završe.

Zajedno s lokalnim partnerima, Orascom graditeljstvom i Elsewedy Electric, Siemens je srušio sve rekorde u modernoj izgradnju elektrane spajanjem prve 4,8 gigawatta (GW) novih kapaciteta na mrežu u samo 18 mjeseci nakon potpisivanja ugovora. Kada projekt završi, svaki od tri elektrane, koji se nalazi na Beni Suef, New Capital i Burullus, postat će najveće plinske elektrana u svijetu. Zajedno te tri elektrane imat će kapacitet od 14,4 GW.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A naša plinska elektrana u Sisku što je Smranader ugovorio s Rusima stoji konzervirana jer ima toliko neučinkovito izgaranje, da ju je jeftinije gledati nego uključiti.

Zanimljiva vijest čitateljima Poslovnog bi bila da je u ovom projektu sudjelovala i hravtska firma Končar energetski transformatori s isporukom energetskih transformatora za sve tri lokacije!!!

A poruka našim političarima i uvaženim diplomatima: ovako završavaju posjete visokih delegacija stranim zemljama. Ugovaranjem novih poslova, a ne turistički radi prikupljanja dnevnica!

New Report

Close