Rimčev električni bicikl u pohodu na njemačko tržište – kupaca više nego vozila

Autor: Marija Crnjak , 24. veljača 2014. u 14:44
Greyp Bike pali se na otisak prsta, a podaci se očitavaju na mobitelu. Photo:Marija Crnjak, Poslovni.hr

Na štandu Hrvatske gospodarske komore na ulazu u sajam promovirao se električni bicikl Greyp tvrtke Rimac Automobili.

Dijelom zahvaljujući i tome što je na ovogodišnjem sajmu F.re.e. u Münchenu bila zemlja partner, Hrvatska je ove godine za bavarske goste po prvi put pripremila nekoliko posebnih atrakcija van uobičajenog štanda Hrvatske turističke zajednice. Tako se u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore na samom ulazu u sajam promovirao električni bicikl Greyp tvrtke Rimac Automobili, koji je sudeći prema interesu posjetitelja sajma na njemačkom tržištu već našao svoje poklonike – uskoro se može očekivati prvih pedesetak narudžbi s njemačkog tržišta.

No kako još nije krenula serijska proizvodnja inovativnog bicikla, kojeg njegov proizvođač uspoređuje s iPhoneom na tržištu pametnih telefona, najveći problem mogla bi im biti prevelika potražnja, čak i unatoč tome što je Greyp skuplji od konkurencije. Inače, Greyp je po prvi put predstavljen prošlog rujna na londonskom sajmu elegancije i prestižnih automobila Salon Privé. S predstavnicima tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes razgovarali smo upravo kad je po svoj primjerak Greypa stigao kupac koji živi u Münchenu, a svoj je bicikl naručio prije mjesec dana. 

"U München smo došli na poziv HGK jer smo smatrali da je njemačko tržište, osim što je veliko, jako zainteresirano za takve proizvode. Istina, kako još nema serijske proizvodnje, posjetitelji na ovom sajmu mogu naručiti bicikl i isporuku mogu očekivati negdje u svibnju, no našim kupcima to nije velik problem", pojasnio je za Poslovni.hr Ante Rimac iz Rimac Automobila. Rimac također dodaje da se proizvod konstantno dorađuje u gotovo svim segmentima, a uskoro je u planu i lansiranje novog modela. 

Cijena Greypa iznosi oko 6,5 tisuća eura, što je otprilike za trećinu skuplje od konkurencije, iako proizvođač tvrdi da njihov proizvod i nema konkurencije jer koristi drukčiju inovativnu tehnologiju i postiže veće brzine. Greyp se primjerice pali na otisak prsta, i postiže do 65 kilometara na sat i to samo zbog ugrađenog limitatora, bez kojeg može potegnuti i do 120. Puni se na klasičnu utičnicu, a baterija je puna za 80 minuta. Ovisno o načinu vožnje, baterija može izdržati udaljenost  Tvrtka je do sad na tržište isporučila oko 15 primjeraka Greypa, kaže Rimac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close