Ovo su najskuplji mobiteli na svijetu: Od 133 tisuće do 8 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2014. u 15:00
Foto: YouTube

Postoje modeli koji zbog svojih dragocjenosti dostižu cijene od nekoliko stotina tisuća, pa i par milijuna dolara.

Mobitel je uistinu jedan od najvažnijih izuma naše generacije. Osim što olakšava svakodnevnu komunikaciju, koristi se i za mnoge druge prigode te je život bez njega danas praktički nezamisliv. 

I dok je nam je većina mobitela na tržištu više ili manje dostupna cijenom, postoje modeli koji  zbog svojih dragocjenosti dostižu cijene od nekoliko stotina tisuća, pa i par milijuna dolara.

Pogledajte neke od takvih modela prema izboru topteny.com-a.

10. Peter Aloisson’s Nokia Arte – 134,000 dolara
Desti najskuplji mobitel na svijetu dizajnirao je austrijski dizajner i draguljar Peter Aloisson. Telefon je opremljen 18-karatnim zlatom, te sa 680 bijelih i ljubičastih dijamanata.

 


Foto: YouTube

9. iPhone Princess Plus – 176,400 dolara
Još jedan telefon kojeg je opremio austrijski dizajner. Obložen je zlatom kojem društvo prave 318 dijamanata najbolje kvalitete.

 


Foto: YouTube

8.  Sony Ericsson Black Diamond – 300,000 dolara
Dizajnirao ga je Jaren Goh, a ima u sebi polikarbonatno ogledalo, LED tehnologiju i ogledalo za detalje. Mobitel je opremljen s dva dijamanta, jedan za navigaciju, drugi sa stražnje strane.

 


Foto: YouTube

7. Vertu Signature Cobra – 310,000 dolara
Francuske je proizvodnje, a na svijetu ih ima samo – osam. Dizajniran je u obliku kobre, a "naoružan" je dijamantima i rubinima.

 


Foto: YouTube

6.  Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 milijun dolara
Prvi mobitel na listi koji probija granicu od milijun dolara izrađen je 2005. u Švicarskoj. Napravljen je od zlata te 200 godina starog afričkog drva koje je najskuplje drvo na svijetu. Tipke su napravljene od ručno poliranih safirnih kristala.

 


Foto: YouTube

5. Goldvish Le Million – 1.2 milijuna dolara
Emmanuel Gueit čuveni je dizajner nakita i ručnih satova, a za ovaj mobitel upotrijebio je 18-karatno bijelo zlato i dijamante. Mobitel je 2006. dobio Guinnessevu nagradu za najskuplji mobitel na svijetu.

 


Foto: YouTube

4. JSC Ancort’s Diamond Crypto Smart Phone – 1.3 milijuna dolara
Još jedno "čudo" iz radionice Petera Aloissona opremljeno je sa 50 dijamanata od kojih je 10 vrlo rijetkih. Ima mnogo opcija za zaštitu, a pojedini dijelovi napravljeni su od zlata.

 


Foto: YouTube

3. Peter Aloisson’s King’s Button iPhone 3G – 2.4 milijuna dolara
Ovaj prekrasan iPhone ukrašen je sa 138 dijamanta, a 6,6 karatni dijamant postavljen je kao gumb home screena.

 


Foto: YouTube

2. Stuart Hughes’ Goldstriker iPhone 3G Supreme – 3.2 milijuna dolara
Drugi najskuplji mobitel na svijetu izrađen je od 22-karatnog zlata, a teži 271 grama. Tu su i 53 dijamanata, te 7,1-karatni dijamant kao gumb za home screen.

 


Foto: YouTube

1. Stuart Hughes’ iPhone Diamond Rose Edition – 8 milijuna dolara
Najskuplji mobitel na svijetu dolazi iz radionice Stuarta Hughesa, a izrađen je iz ružinog zlata. Opremljen je i s gotovo 500 dijamanata, a Appleov logo načinjen je od 53 dijamanta i nalazi se na stražnjoj strani.

 


Foto: YouTube

Komentirajte prvi

New Report

Close