Ovaj tekst ultimativni je vodič za ljubitelje smartphonea, kaciga, čipova…

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2014. u 16:49
Youtube screenshot

Neke od najzanimljivijih inovacija, koji će se prezentirati na sajmu inovacijske tehnologije u Las Vegasu smo izdvojili u tekstu.

Na ovogodišnjem CES-u, sajmu elektronike u Las Vegasu, izloženi su tehnološki uređaji koji će uskoro krenuti, a neki su već  i stigli u prodaju. Neke od najzanimljivijih smo izdvojili za vas:

LG FLEX

Prvi smartphone sa zakrivljenim ekranom. U LG-ju objašnjavaju da takav uređaj bolje prati crte lica, što navodno poboljšava kvalitetu zvuka pri razgovoru. G Flex koristi plastični OLED (POLED) display od 6 inča, najveći te vrste koji je izričito napravljen za pametne telefone.

Oculus Rift

Oculus Rift je kaciga za virtualnu stvarnost koja u potpunosti uvlači korisnika u prividno okruženje, što će vrlo vjerojatno dovesti velike promjene u svijet videoigara. Uređaj ima i senzore kretanja koji korisniku omogućuje razgledavanje računalno kreiranog svijeta u svim smjerovima.

Nvidia Tegra K1

Tegra K1 je računalni čip čiji izlazak je popraćen gerilskom kampanjom u obliku ogromnog kruga u žitu blizu mjesta Chualar u Kaliforniji, a koji prikazuje stiliziranu sliku računalnog čipa i broj 192 na Braillleovom pismu, s obzirom da novi čip sadrži 192 'jezgre'.

Najbolje inovacije prvoga dana sajma pogledajte u videu, a izvještaje sa sajma pročitajte u vezanim člancima na dnu.

Komentirajte prvi

New Report

Close