FOTO: Hrvatska pametna klupa osvanula i u Kataru

Foto: Press Foto: Press

Na klupi se nalazi bežični punjač za mobilne uređaje, dva uobičajena USB priključka te vam klupa daje Wi-Fi Internet tako da možete bezbrižno surfati u blizini klupe.

Aspire Zone i Doha tehnologija (članica CTBA grupe) javnosti je predstavila prve pametne klupe u Kataru i cijeloj regiji. Cijeli projekt je u skladu s Katarskom nacionalnom vizijom 2030 kojom najpoznatiji park u Kataru, Aspire Park postaje „pametni park“. Predsjednik CTBA Grupe i novoosnovanog Croatian Business Councila, g. Mario Lozančić koji ima više od 10 godina uspješnog poslovnog iskustva u Kataru, vjeruje da će suradnja s Aspireom doprinijeti transformaciji Dohe u pametan grad. Klupe je izradila hrvatska tvrtka Include.

Na klupi se nalazi bežični punjač za mobilne uređaje, dva uobičajena USB priključka te vam klupa daje Wi-Fi Internet tako da možete bezbrižno surfati u blizini klupe. Noću do izražaja dolazi LED noćna rasvjeta koja osvjetljava prostor oko klupe. Svakih 30 minuta, različiti senzori - za vlažnost, kvalitetu zraka ili temperaturne senzore - prikupljaju informacije te ih zatim šalju administratoru.

Model “Steora Urban”, koji je instaliran u Aspire Parku, prva je ulična klupa na svijetu s ugrađenim 19-inčnim IPS LCD zaslonom. Budući da kombinira solarnu energiju i snagu mrežnog napajanja, savršeno se uklapa u mjesta slabog osvjetljenja i unutarnje prostore. LCD zaslon može se koristiti za prikazivanje gradskih vijesti, obavijesti, slika ili drugih informacija za javnost.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!