M SAN razvio prvu hrvatsku smart klimu

Autor: Bernard Ivezić , 12. svibanj 2015. u 11:00
Mobitel nadopuna klasičnom daljinskom

Proizvodom najveće hrvatske IT kompanije upravlja se s iPhonea i Androida.

Nakon Vivax tableta i pametnog mobitela najveća hrvatska IT kompanija M SAN grupa predstavila je prvu seriju pametnih kućnih uređaja koji su ušli u masovnu proizvodnju.

Riječ je o Vivax pametnim klima-uređajima kojima se može upravljati pomoću aplikacija na iPhone i Andorid mobitelima. Vladimir Brkljača, voditelj Vivax odjela M SAN grupe, kaže da su time stali uz bok drugim svjetskim proizvođačima klima-uređaja i dodaje da je plan mnogo širi. M SAN grupa, naime, radi na vlastitom projektu pametnog doma.

"Plan je i ostale kućanske uređaje povezati u umreženi sustav", potvrdio je Brkljača. Pojašnjava da su u Vivax-klime ugradili Wi-Fi sustav i drugu popratnu tehnologiju koja omogućuje udaljeno upravljanje, ali i niz popratnih informacija. Vivax je korisnicima omogućio da na mobitelu doznaju trenutačnu temperaturu u stanu, vanjsku temperaturu, brzinu rada ventilatora i mogućnost podešavanja te brzine te podešavanje temperature i modela rada, od grijanja preko ovlaživanja prostora do hlađenja.

Brkljača dodaje da aplikacija podržava upravljanje s više klima istodobno, pri čemu se svakoj klimi može dodjeliti proizvoljno ime. Osim kućnih korisnika, M SAN s ovom inovacijom računa na interes iznajmljivača, ugostitelja i drugih poduzetnika u turizmu, kojima olakšava upravljanje sustavom hlađenja. "Očekujem daljnji rast s Vivax klimama", zaključuje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close