HT ulaže 54 milijuna kuna u 5G: Korisnici će imati brzine veće od 100 megabita

Autor: Darko Bičak , 30. siječanj 2020. u 14:32
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Milan Meden, operativni direktor Sektora za infrastrukturne usluge HT-a, objasnio je kako će svi stanovnici toga kraja imati priliku dobiti širokopojasni internet minimalne brzine 40 megabita i više, a gradit će se minimalno 90% optičke infrastrukture.

Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta izgradnje mreže širokopojasnog interneta na području sedam općina u Osječko-baranjskoj županiji, vrijednog više od 54 milijuna kuna, potpisali su jučer predstavnici te županije i Hrvatskog telekoma (HT).

Radi se o razvoju telekomunikacijske infrastrukture na području općina Antunovca, Čepina, Erduta, Ernestinova, Šodolovaca, Vladislavaca i Vuke, a projektom se namjerava obuhvatiti gotovo 10 tisuća privatnih, poslovnih i javnih korisnika.

Milan Meden, operativni direktor Sektora za infrastrukturne usluge HT-a, objasnio je kako će svi stanovnici toga kraja imati priliku dobiti širokopojasni internet minimalne brzine 40 megabita i više, a gradit će se minimalno 90% optičke infrastrukture, što znači da će potencijalnih 10 tisuća korisnika moći imati brzinu od 100 megabita ili više.

"Kako je Vlada proglasila Osijek prvim 5G gradom u Hrvatskoj, HT nastavlja infrastrukturna ulaganja u optičku i mobilnu 5G mrežu, što znači da će to područje biti pokriveno novim širokopojasnim tehnologijama. Podići ćemo korisničko iskustvo, povećati sadašnje brzine interneta, omogućiti nove usluge i otvarati nova radna mjesta", istaknuo je Medan. Župan Ivan Anušić očekuje da će ova investicija donijeti napredak te poboljšati kvalitetu života i rada građana i poslovnih subjekata.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Neka prvo uvedu minimalne brzine IOnterneta u manja mjesta RH koje su sada vrlo loše negdje i ispod jednog megabita. Ovdje kao ulažu a tamo izbjegavaju uložiti desetljećima. Neka ulože više u infrastrukturu a manje u marketing.

New Report

Close