Hrvatska tvrtka traži franšizu za eBay

Autor: Bernard Ivezić , 18. studeni 2015. u 22:01
Nude mogućnost plaćanja robe s eBaya preko pošte, Fine, Konzuma, Tiska.../Borna Filić/PIXSELL

Usluge Dopi grupe u kupnji preko eBayja koriste mnogi, i od blokiranih do tvrtki koje trebaju valjan račun.

eBay ne dolazi u Hrvatsku 1. prosinca, ali za taj se datum ipak priprema iznenađenje njegovim hrvatskim kupcima, doznaje Poslovni dnevnik.

Dominik Pintarić, suosnivač Dopi grupe, tvrtke koja građanima i poslovnim subjektima iz Hrvatske nudi mogućnost da posredno, preko nje, naruče i kupe robu s eBayja, kaže da će 1. prosinca pokrenuti novi online servis koji će to posredništvo dodatno olakšati. "Mi imamo svoju aplikaciju preko koje interno naručujemo za naše klijente preko eBaya, a sad ćemo je učiniti dostupnom online", kaže Pintarić. Oko njegove Dopi grupe ovih se dana podigla velika pompa na domaćem webu jer je tvrtka registrirala domenu eBay.hr.

 

5000korisnika

kupuje s eBayja koristeći posredništvo Dopi grupe

"Dopi grupa se nada da će s eBayjem dogovoriti franšizu na način kako je to riješeno u Poljskoj, što bi nam omogućilo da koristimo stranicu eBay.hr", kaže Pintarić. Dodaje da to zasad nisu dogovorili te da su informacije o tome da eBay 1. prosinca dolazi u Hrvatskoj netočne, kao i da nema govora o korištenju domene eBay.hr prije eventualnog dogovora. Pintarić ističe da Dopi grupa već šest godina pruža usluge posredništva u kupnji na eBayju, a nudi slične usluge i za kupnju preko Amazona i AliExpressa.

Samo korisnika za posredništvo na eBayju ima više od pet tisuća, što građana, što tvrtki.  Suosnivač tog biznisa kaže da su takve usluge i te kako tražene u Hrvatskoj zbog niza razloga. "Često se zaboravlja da je u Hrvatskoj blokirano više od 300 tisuća građana, da ima mnogo ljudi koji su računalno nepismeni ili nemaju e-mail adrese, da neki ne žele ostavljati svoje osobne podatke nepoznatima te da svi oni ne mogu naručivati preko eBaya", kaže Pintarić.

Navodi da njima nude mogućnost plaćanja robe s eBaya preko pošte, Fine, Konzuma, Tiska, Petrola, Croduxa te mobilnog i internetskog bankarstva. Usluge posredništva, objašnjava, traže i oni koji su pokušali sami naručiti preko eBayja, ali se nisu snašli, pa su ostali bez robe i novca. Njima, kaže, njegova tvrtka nudi podršku i štiti ih od takvih situacija. Ističe da za njima vlada velik interes i među tvrtkama te državnim institucijama, fakultetima i ministarstvima. "Njima treba račun koji je u skladu s hrvatskim zakonom, što mi omogućujemo", zaključuje Pintarić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

takvlu aplikaciju sam sklepal u tjedan dana, ebay ima dobar api.

Jel to isti Dopi registriran za 10 Kn tj jdoo?

Dakle to je posrednik za nepismene i neplatiše. Nisam ni sumnjao da kod nas niču posrednici a ne originali

New Report

Close