Hrvatska dobila svoju prvu fizičku mjenjačnicu kriptovaluta, raste broj zaposlenih

Bitcoin Store otvoren je prije dva tjedna
, Foto: PD Bitcoin Store otvoren je prije dva tjedna
, Foto: PD

U Hrvatskoj su prvu poslovnicu Bitcoin Storea Hrvatska potiho otvorili prije nešto više od dva tjedna u Splitu.

Tomislav Vajić i Šime Bakić, vlasnici prve hrvatske burze kriptovaluta BitKonana, pokrenuli su novi projekt: fizičke mjenjačnice kriptovaluta. Dok banke, koje posluju s fiat valutama, sve više prelaze online, dotle se jedni od većih domaćih kriptoigrača šire u fizički svijet i otvaraju poslovnice. Trend je to koji se širi iz najvećih gradova svijeta: New Yorka, Tokija, Pariza, Mexico Cityja te Seula.

Imat će 30-ak radnika

U Hrvatskoj su prvu poslovnicu Bitcoin Storea Hrvatska potiho otvorili prije nešto više od dva tjedna u Splitu. Kako neslužbeno doznajemo, vlasnici BitKonana sad već planiraju uvesti drugu smjenu da mogu usluge nuditi tijekom cijelog dana. U iduća dva mjeseca mogli bi narasti na čak 30-tak zaposlenika. Jelena Lukić, voditeljica odnosa s javnošću Bitcoin Storea Hrvatska kaže da do kraja lipnja žele otvoriti poslovnice i u Zagrebu i Rijeci, a zatim i regiji.

“Prvi na redu je Zagreb, gdje ćemo Bitcoin Store otvoriti krajem svibnja, dok je otvaranje onog u Rijeci planirano za lipanj”, kaže Lukić.

 

15tisućakorisnika premašila najveća hrvatska kriptoburza BitKonan

Navodi da se ideja o otvaranju fizičkih mjenjačnica kriptovaluta nametnula iz potražnje i upita koje su dobili na BitKonanu. Lukić kaže da ta burza ima više od 15 tisuća registriranih korisnika.

“Jako mnogo ljudi želi ući u svijet kriptovaluta bez puno kompliciranja, a mi im nudimo upravo to: da u svega nekoliko minuta fizički zakorače u taj svijet, otvore papirnati wallet, kupe ili prodaju željenu kriptovalutu za gotovinu i da za to dobiju fiskalizirani račun te ako žele, pohrane ih u trezor”, kaže Lukić.

Zainteresirani i turisti

Ističe da su na temelju dosadašnjeg poslovanja u Splitu vidjeli da su za njihove usluge, osim lokalnih korisnika, zainteresirani i turisti, ali i korisnici iz bliže regije poput onih iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Bitcoin Store Hrvatska izlistala je uz Bitcoin, Litecoin i Ethereum, IOTA-u, DASH i druge kriptovalute. Ukupno ih u ponudi imaju 21. Lukić dodaje i da postoje neka regulatorna ograničenja. “Na iznose iznad 12,5 tisuća eura (105.000 kuna) traži se podrijetlo imovine”, zaključuje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve