Grupe na Facebooku od sada i u obliku mobilne aplikacije

Autor: Tomislav Hrastovčak , 18. studeni 2014. u 20:20
Foto: Facebook

Najveća svjetska društvena mreža lansirala je novu aplikaciju – Facebook Groups.

Koristite grupe na Facebooku? Sada postoji i mobilna aplikacija za njih. Najveća svjetska društvena mreža danas je lansirala novu besplatnu aplikaciju, Facebook Groups, koja standardni Facebookov servis prilagođava mobilnim korisnicima.

Općenito, grupe na Facebooku u pravilu okupljaju krugove ljudi i prijatelja sličnih interesa koji međusobno dijele korisne informacije i sadržaj, razmjenjuju iskustva te raspravljaju o različitim temama. Slično kao i kod News Feeda, grupe omogućuju dijeljenje poveznica, statusa, dokumenata, fotografija, kao i kreiranje događaja. Mogu biti zatvorene, otvorene ili tajne. Facebook je nedavno objavio kako grupe mjesečno koristi oko 700 milijuna ljudi.

Nova aplikacija inače omogućuje pregled grupa na jednome mjestu, a one kojima korisnik pristupa češće nalaze se pri vrhu. Nova grupa može se pokrenuti dodirom na opciju "Create", a aplikacija, naravno, omogućuje praćenje i kontrolu notifikacija te pretraživanje. 

Opcija "Discover" pak donosi popis preporučenih grupa po kriteriju stranica koje ste lajkali na Facebooku, ostalih grupa u kojima su vaši prijatelji ili mjesta u kojem živite.

Grupe će se i dalje moći koristiti u matičnoj Facebookovoj aplikaciji, kao i desktop inačici, a iz Zuckerbergove kompanije najavljuju kako će ih tamo s vremenom unaprijediti da budu "bolje i brže".

Mobilna aplikacija Groups nastala je u sklopu Facebookovog odjela Creative Labs, koji je također zaslužan za razvoj prethodnih tvrtkinih aplikacija Paper, Slingshot, Mentions i Rooms. Iz Facebooka tvrde kako je aplikacija dostupna s današnjim danom u svim zemljama, i to korisnicima mobilnih platformi Android i iOS.

Komentirajte prvi

New Report

Close