Google ulaže 542 milijuna dolara u novu tehnologiju za virtualnu stvarnost

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2014. u 14:51
Foto: Thinkstock

Nova tehnologija projektirati će 3D slike u visokoj rezoluciji ispred očiju, vrlo vjerojatno kroz specijalne naočale.

Google je odlučio uložiti 542 milijuna dolara u "Magic Leap", tehnološki startup sa sjedištem u Floridi koji se bavi razvijanjem ljudsko-računalnih sučelja i softvera.

Kako piše Inc.com, tvrtka radi na novoj vrsti proširene, filmske stvarnosti za koju se vjeruje da će pružiti najrealističnije 3D iskustvo od svih koje se danas nude.

Osim Googlea, od ostalih investitora u "Magic Leap" treba izdvojiti indijskog biznismena Sundara Pichaia koji vodi Android, kompanije Andreessen Horowitz i Qualcomm, filmsku kompaniju Legendary Pictures, investicijsku grupaciju Obvious, te Paul Allenov Vulcan.

Iako tvrtka namjerno taji svoj novi projekt, nagađa se da će za razliku od stvaranja virtualnog svijeta odvojenog od stvarnog svijeta (poput Oculus VR-a), Magic Leap stvarati "lagane 3D skulpture" u svijet oko nas koristeći kombinaciju hardwarea, softwarea i firmwarea.

Predsjednik uprave Legendary Picturesa Thomas Tull nije mogao sakriti svoje oduševljenje novom tehnologijom:

– To je toliko opako da ne možete zamisliti. Radi se o jednoj od onih stvari nakon kojih kažete: "Ovo će promijeniti sve. Ovo će obilježiti budućnost".

Nova tehnologija projektirat će slike u visokoj rezoluciji ispred očiju, vrlo vjerojatno kroz specijalne naočale, a biti će od koristi i u svakodnevici, a ne samo za igranje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I što će mi to…
Samo će me glava boljeti

Oću biti milijarder u toj virtualnoj realnosti

Sada sam samo obični bogataš 🙂

New Report

Close