GALERIJA: Ovako izgledaju letjelice koje su Zuckerbergu zapele za oko

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2014. u 17:07
Izvor: Titan Aerospace

U svjetskim medijima danas je snažno odjeknula vijest kako Facebook kupuje tvrtku Titan Aerospace, koja razvija bespilotne letjelice, odnosno dronove.

U svjetskim medijima danas je snažno odjeknula vijest kako Facebook kupuje tvrtku Titan Aerospace, koja razvija bespilotne letjelice, odnosno dronove, a koje bi mogle pomoći u uspostavljanju internetske veze u područjima koja još nisu pokrivena.

Facebook je naime jedan od glavnih zagovoratelja altruistične inicijative Internet.org, koja namjerava dovesti internet u slabije razvijena područja svijeta, kao što su npr. određeni dijelovi Afrike.

Vijest o mogućoj kupnji prvi je objavio TechCrunch, koji piše kako bi vrijednost akvizicije mogla iznositi oko 60 milijuna dolara, što je poprilično mala svota ako se usporedi s WhatsAppom, za koji je Facebook ponudio 19 milijardi dolara.

Letjelice na kojima radi Titan Aerospace mogu imati brojne primjene, uključujući nadzor vremenskih prilika, fotografiranje površine ili se mogu koristiti u komunikacijske svrhe.

U galeriji iznad teksta možete vidjeti zanimljive ilustracije i koncepte letjelica koje razvija Titan Aerospace.

Komentirajte prvi

New Report

Close