Facebook uvodi opciju spremanja sadržaja za kasnije čitanje

Autor: Tomislav Hrastovčak , 21. srpanj 2014. u 20:20
Foto: Facebook

Ako svakodnevno koristite Facebook, sigurno često naiđete na zanimljive linkove i objave koje u tom trenu nemate vremena pročitati ili proučiti.

Ako svakodnevno koristite Facebook, sigurno često naiđete na zanimljive linkove i objave koje u tom trenu nemate vremena pročitati ili proučiti, a kasnije zaboravite tko ih je zapravo objavio.

Tom problemu došao je kraj. Facebook je naime danas najavio opciju 'Save', koja vam omogućuje pohranjivanje zanimljivog sadržaja za kasnije čitanje, odnosno kada uhvatite više vremena.

To mogu biti linkovi, glazba, događaji, lokacije itd. Pohranjeni sadržaj moći ćete vidjeti samo vi, osim ako ga ne odlučite podijeliti s ostalim prijateljima.

Spremljene stavke bit će organizirane po kategorijama, a Facebook će korisnike povremeno podsjećati na njih.

Opcija 'Save' nalazit će se u izborniku iznad objave ili u obliku ikone pri dnu, a postat će dostupna narednih dana svima koji koriste mobilne aplikacije Facebooka za Android i iOS, kao i standardnu web inačicu, stoji u priopćenju kompanije.

Facebookova nova značajka slična je popularnim servisima za kasnije čitanje kao što su Pocket i Instapaper, ali malo je vjerojatno da će im, barem u početku, ozbiljno konkurirati, s obzirom na to da oni pružaju i naprednije opcije.

Međutim, onima kojima je Facebook glavni izvor zanimljivog sadržaja sasvim sigurno će biti od koristi.

Komentirajte prvi

New Report

Close