Facebook predstavio novi alat kojim pretražujete fotke prijatelja

Autor: Agencija VLM , 16. siječanj 2013. u 08:07
Epa

Ovim alatom možete pretraživati samo one sadržaje koje su drugi korisnici pristali podijeliti s vama

Mark Zuckerberg jučer je predstavio funkciju "graph search" koja korisnicima Facebooka omogućuje pretraživanje ljudi i mjesta unutar te društvene mreže. Riječ je o prvom Facebookovom novitetu nakon inicijalne javne ponude u svibnu prošle godine, javlja Reuters.

Šef Facebooka Zuckerberg objasnio je kako korisnici ovim alatom pretražuju samo one sadržaje koje su drugi korisnici s njima pristali podijeliti, što je znak da se tvrtka odlučila pozabaviti brojnim kritikama na račun korisničke privatnosti. Alat, koji je još uvijek u beta-fazi, omogućuje pretraživanje fotografija, ljudi, mjesta i interesa drugih korisnika. Moguće je i suziti pretragu po stavkama kao što su omiljena glazba ili restorani prijatelja, a postoji i obratna mogućnost pronalaženja prijatelja putem zajedničkih interesa.

'Graph search je zaista velik proizvod. Bit će nam potrebne godine da popišemo sve što imamo', rekao je Zuckerberg, dodajući kako će tražilicu polako puštati u upotrebu sve većem broju korisnika tijekom sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci. Zuckerberg je rekao i kako bi Facebook u budućnosti mogao razmotriti načine na koje može zaraditi na ovoj funkciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close