Facebook će vam možda omogućiti automatsko brisanje statusa

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2014. u 14:25
Reuters

Nakon što joj istekne vrijeme, objava će automatski nestati s profila i iz vida prijatelja.

Facebook testira novu značajku koja korisnicima omogućuje podešavanje automatskog brisanja statusa i objava. Nekoliko korisnika Facebookove mobilne aplikacije za iOS primijetilo je proteklog tjedna novu opciju, a Facebook je za The Next Web potvrdio kako provode testiranje na manjem uzorku.

Kako se koristi nova značajka? Prema screenshotovima koji se pojavili na internetu, Facebook omogućuje odabranim korisnicima da objave status i unaprijed odrede vrijeme njegovog automatskog brisanja koje može biti u rasponu od jednog sata do sedam dana.

Nakon što joj istekne vrijeme, objava će automatski nestati s profila i iz vida prijatelja, premda će se vjerojatno još neko vrijeme zadržati na Facebookovim serverima. Po sličnom principu 'privremenosti' funkcionira popularni servis Snapchat, ali i Facebookova nova aplikacija Slingshot koja je predstavljena sredinom ove godine.

Najveća društvena mreža sklona je čestim testiranjima novih opcija i mogućnosti, a uobičajeno ih provodi na ograničenom broju ljudi prije nego što postanu dostupne svima. Zasad je teško reći hoće li sve ostati na eksperimentu ili će značajka automatskog brisanja statusa uskoro postati standardna za sve korisnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close