Dubai kupio hrvatski GPS softver i objavio da je bolji od Google Mapsa

Autor: Bernard Ivezić , 15. listopad 2014. u 16:26
Ivica Siladić, član uprave zadužen za razvoj. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Dubai je preuzeo službenu iPhone i Android aplikaciju od zagrebačke softverske tvrtke Mireo.

Dubai je preuzeo službenu iPhone i Android aplikaciju od zagrebačke softverske tvrtke Mireo i objavio da će zahvaljujući njenoj tehnologiji imati napredniji sustav pametne vožnje nego što ga omogućuje Google Maps.

Ahmad Hashem Behroozian, direktor Dubai RTA agencije, koja upravlja projektom pametne vožnje u okviru Dubaijeve inicijative pametnog grada za EXPO 2020, kaže da očekuje da će postići bolje rezultate nego Google Maps.

"Vjerujemo kako će RTA Smart Drive biti pouzdaniji od Google Maps, jer koristi podatke dobivene od policije i ostalih javnih službi. Koriste se i podaci o planiranim radovima i predviđenim obilaznim cestama, o prometnim nesrećama i dojave od taksista", kaže Hashem Behroozian.

Mireo je osim Dubaiju isporučio svoja GPS rješenja u Rijadu i Dammamu temeljeno na vlastitom rješenju Genius Maps te na vlastitoj aplikaciji Mireo Don't Panic, inače najprodavanijom aplikaciji na hrvatskom iTunesu.

Mireo gotovo sav prihod ostvaruje od izvoza, a u Hrvatskoj prodaje svoje mobilne aplikacije i surađuje s domaćim proizvođačima mobitela i tableta Hangarom 18 i Vivaxom.

Ivica Siladić, član uprave Mirea zadužen za razvoj i istraživanje kaže da je ponosan što su i mobilna aplikacija i ostatak GPS sustava izrađeni na njihovoj vlastitoj tehnologiji razvijenoj u Zagrebu,

"Radi se o rješenju u cijelosti razvijenom u Hrvatskoj i našem najboljem navigacijskom sustavu koje smo zatim prilagodili na arapski jezik i, što je posebno značajno, korištenje mjesnih informacija o stanju u prometu", kaže Siladić.

Leonardo Siladić, predsjednik Uprave Mirea kaže da im laska što ih bogati grad, koji kupuje najbolju svjetsku tehnologiju i privlači najveće svjetske stručnjake, po kvaliteti stavlja ispred sve konkurencije.

“Ponosni smo na činjenicu da smo dobili poslove u snažnoj međunarodnoj konkurenciji i tim više što je projekt pametne vožnje u okviru pametnog grada Dubaija iznimno složen projekt", zaključuje Siladić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kada sam ja koristio bio je i lošiji i skuplji od Google

[emo_palacg][emo_palacg]

New Report

Close