Bitcoin došao u Hrvatsku, primaju ga na dva mjesta!

Thinkstock Thinkstock

Novom valutom bitcoin od sada možete plaćati u Hrvatskoj i to na dva mjesta, doznaje Poslovni dnevnik. Iznajmljivač apartmana Lunea Apartment na svojim je stranicama oglasio da osim plaćanja preko PayPala, prihvaća i plaćanje s valutom Bitcoin.

Sve popularnijom novom valutom bitcoin od sada možete plaćati u Hrvatskoj i to na dva mjesta, doznaje Poslovni dnevnik. Prema podacima portala Spendbitcoins dubrovački iznajmljivač apartmana Lunea Apartment na svojim je stranicama oglasio da osim plaćanja preko PayPala, prihvaća i plaćanje s valutom Bitcoin.

Za plaćanje s bitcoinom traži se 20 posto depozita, ali također nudi 10 posto popusta na istaknute cijene.

I to nije jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete plaćati bitconima. Isto nudi portal Honorarniposao.net koja se bavi domaingom, bookerajom i honorarnim poslovima. Portal osim PayPala i ostalih uvriježenih načina plaćanja, prihvaća i plaćanja s bitcoinima. Plaćanje se obavlja direktno na bankovni račun u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je plaćanje s bitcoinima nova pojava. Britanski dnevnik The Guardian s druge strane sastavio je vodič koji pokazuje da u svijetu takav način plaćanja polako prelazi u mainstream.

Glavni poticaj primanju bitcoina je veliki rast vrijednosti bitcoina. No, stručnjaci upozoravaju da je budući tečaj te valute mnogo više nepredvidljiv nego što je to slučaj s nacionalnim valutama.

Komentari (1)
  • Funky
    Funky 19:55 2.12.2013.

    a svi su se smijali kada je u dokumentarcu bank job ovo sve najavljeno …
    gura to moćna sila i nadam se da će ipak podbaciti

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve