Semper tehnika osmislila SMS žetonjere koje će olakšati plaćanje kave i proizvoda iz automata

Autor: Bernard Ivezić , 02. ožujak 2016. u 07:36
Usluga najprije dostupna u dvjema autopraonicama u Zagrebu

Usluga koja SMS-om zamijenjuje kovanice najprije dostupna na Vipnetu, ali kreću razgovori i s HT-om i Tele2.

Najveći proizvođač i prodavač samoposlužnih autopraonica u jadranskoj regiji, tvrtka Adriateh iz Svete Nedjelje, širi poslovanje na SMS plaćanja. Adriateh je preko tvrtke Semper tehnika udružio snage s Trilixom, tvrtkom kćeri Spana, najvećeg hrvatskog softverskog izvoznika, te preko Vipneta u utorak predstavio uslugu SMS plaćanja pranja automobila na dvije samoposlužne autopraonice u Zagrebu.

Veliki planovi
Ivan Karačić, direktor Semper tehnike, kaže da im je plan stvoriti novu SMS uslugu koja će biti popularna poput SMS parkiranja. "Usluga mAutopraonice prva je nova SMS usluga koja je jednostavna poput SMS parkinga: da biste je koristili, ne trebate se registrirati već samo poslati ime uređaja i iznos novca koji želite uplatiti za uslugu, a onda cijela priča ne mora stati na samoposlužnim autopraonicama, već je možete koristiti i na svim drugim samoposlužnim automatima", kaže Karačić.

Navodi da se priprema za razgovor s HT-om i Tele2, a zatim planira uslugu ponuditi i u regiji. "Našli smo model koji funkcionira jer mobilni operateri povezuju korisnike, Semper tehnika preko uređaja zvanog SMS žetonjera povezuje automate, a Trilix povezuje naš uređaj i operatere", kaže Karačić.

Novi pristup
Mladen Amidžić, predsjednik Uprave Trilixa, kaže da se usluga s njihove strane temelji na tehnologiji koju već koriste HAC, ARZ, svi mobilni operateri, HAK, Oryx te osiguravatelji. "Ovo je primjer kojim smo obrnuli pristup plasmanu naših usluga i sustava na tržištu jer sve manje prodajemo tehnologiju ljudima iz IT-a, a sve više rješenja poslovnim kupcima", zaključuje Amidžić.

Komentirajte prvi

New Report

Close