7 filmova u kojima ste mogli primijetiti Nokijine mobitele

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2014. u 14:46
Matrix (1999., Warner Bros, screenshot)

Nokia će ostati i dio povijesti pop-kuture, zahvaljujući raznim filmskim hitovima u kojima se pojavio kultni mobitel, zahvaljujući, naravno, “product placementu” i marketinškim ugovorima s holivudskim studijima.

Mnoge ljubitelje mobilnih telefona razočarala je nedavno vijest kako će Microsoft ukinuti brend Nokije, a sljedeća linija pametnih telefona će nositi ime Microsoft Lumia.

Podsjetimo, Microsoft je u travnju završio preuzimanje posrnule Nokijine mobilne divizije za 7,2 milijarde dolara.

Međutim, ime Nokia još uvijek će se zadržati na jeftinim mobitelima, koji pripadaju kategoriji početnih modela, poput Nokije 130, otkrila je u nedavnom intervjuu Tuula Rytilä, Microsoftova starija potpredsjednica marketinga za telefone.

Nokia će ostati i dio povijesti pop-kulture, zahvaljujući raznim filmskim hitovima u kojima se pojavio kultni brend, zahvaljujući, naravno, "product placementu" i marketinškim ugovorima s holivudskim studijima.

Uz pomoć stranica Phoneinmovies.com i portala Readwrite.com, izdvajamo nekoliko poznatijih filmova u kojima se pojavljuju Nokijini mobiteli, a ponekad čak predstavljaju i bitan faktor u radnji (klikom na ime filma možete vidjeti i "screenshotove" sa scenama u kojima se oni koriste).

Matrix (1999.)

Glavni junak Matrixa Neo (Keanu Reeves) koristi model telefona Nokia 8110, koji dolazi s određenim modifikacijama u obliku automatskog kliznog poklopca. U vrijeme premijere Matrixa gotovo da nije prošao razgovor o filmu, a da netko nije spomenuo famozni mobitel.

Charlijevi anđeli (2000.)

U filmskoj verziji kultne TV serije Cameron Diaz telefonira Nokijom 8210, dok Sam Rockwell koristi Nokiju 9110 Communicator.

Cellular (2004.)

U filmu u kojem je mobitel glavni pokretač radnje, Chris Evans u pokušaju da spasi Kim Basinger telefonira s Nokijom 6600 i 8810.

Transformeri (2007.)

Mobitel Nokia N93i u jednom sceni se transformira u robota. Za navedeni prizor autori su navodno željeli upotrijebiti iPod, ali ih je Apple odbio.

Narednik James (2008.)

U ratnom filmu nagrađenom Oscarom, Nokia 1600 služi za detonaciju bombe.

Crni labud (2010.)

Te godine se puno pričalo o odličnoj izvedbi Natalie Portman u ulozi balerine koja gubi dodir sa stvarnošću, a mnogi su primijetili kako "sporednu ulogu" u filmu ima i preklopni ružičasti mobitel Nokia 6085.

Čovjek od čelika (2013.)

Noviji film zahtijeva i noviji model. U prošlogodišnjem rebootu Supermana, u pojedinim kadrovima se pojavljuje Nokia Lumia 925.

Komentirajte prvi

New Report

Close