Vraćaju na posao 4.000 otpuštenih, a u 2015. će zaposliti još 15.000 ljudi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2015. u 10:52
Foto: FRISO GENTSCH/DPA/PIXSELL

Zakon predviđa ponovno zapošljavanje policije u gradovima, zaštitara u školama, namještenika u upravi i profesora u tehničkim učilištima koji su bez milosti poslani na čekanje a onda i otpušteni.

 Grčki parlament u utorak je donio nacrt zakona koji treba "ispraviti nepravdu" u državnim službama a predviđa povratak na posao oko 4000 službenika otpuštenih u okviru politike štednje koju su zadnjih godina nametnuli vjerovnici EU i MMF.

Za nacrt zakona pod nazivom "Demokratizacija uprave, borba protiv birokracije i ispravljanje nepravde" glasovalo je 157 zastupnika koalicijske vlade radikalne ljevice (Siriza) i omanje nacionalističke stranke "Neovisni Grci" (Anel) od 254 prisutna zastupnika.

"Ovaj nacrt zakona je daleko od neoliberalnog razmišljanja (…) to je prvi znak reforme koja nosi socijalna obilježja", istaknuo je zamjenik ministra za upravnu reformu Georges Katrougalos.

Zakon predviđa ponovno zapošljavanje policije u gradovima, zaštitara u školama, namještenika u upravi i profesora u tehničkim učilištima koji su bez milosti poslani na čekanje a onda i otpušteni, bez obećanog procesa evaluacije.

Grčka vlada planira u 2015. zaposliti između 11.000 i 15.000 službenika, za što je novac u proračunu izdvojila prethodna vlada, koalicija desnice i socijalista.

Ovaj nacrt zakona obećala je vlada Aleksisa Ciprasa koja je preuzela vlast 25. siječnja obvezavši se da će ukinuti mjere štednje za koje smatra da su odgovorne za nagli rast nezaposlenosti (trenutačno 26 posto) i duboku recesiju u kojoj je zemlja već šestu godinu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ajme meni, ovo postaje sve zanimljivije i zanimljivije! 😀
koja šaka klauna

Evo recepta za Grčića i ostale klaunove… [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

bili i ostali “dužni ko Grčka”[emo_zloban]

New Report

Close