Vlada spiskala 400 milijuna dolara na aerodrom na koji većina aviona ne može slijetati

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2016. u 10:51
Foto: Thinkstock

Iako je je bilo planirano da zračna luka počne s radom u svibnju, BBC je objavio da su komercijalni letovi na aerodromu Sveta Helena odgođeni na neodređeno vrijeme.

Sveta Helena mali je udaljeni otočić u Južnom Atlantiku. Smješten je 1.200 milja zapadno od afričkog kopna, a najpoznatiji je kao mjesto na kojem je boravio Napoleon.

Donedavno, na Svetu Helenu, britanski teritorij sa 4.000 stanovnika, bilo je moguće doći kruzerom ili putničko-poštanskim brodom RMS St. Helena.

Kako bi otočić učinila dostupnijim javnosti britanska je vlada potrošila više od 400 milijuna dolara za gradnju potpuno nove zračne luke na otoku, javlja BBC.

Iako je je bilo planirano da zračna luka počne s radom u svibnju, BBC je objavio da su komercijalni letovi na aerodromu Sveta Helena odgođeni na neodređeno vrijeme.

Otkriveno je, naime, da su vjetrovi prejaki za avione tipa Boeing 737-800. 

Guvernerka Sv. Helene uvjerava da informacije o odgodi otvaranje zračne luke za komercijalne letove na neodređeno vrijeme nisu točne te kao argument navodi jedan hitni medicinski let. Isto tako navodi da će određene vrste zrakoplova moći sigurno slijetati na otočić budu li mu prilazili s južne strane. No čak i u tom slučaju uvjeti nisu idealni jer vjetar dolazi sa stražnje strane aviona, a piloti radije biraju da slijetanje i polijetanje u vjetar. 

Premda vlasti SV. Helene nastoje uspostaviti zračni promet na novom aerodromu, jedini sigurni način prijevoza za sada ostaje stari dobri brod RMS St. Helena.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A nema nasih …. stvarno je korupcija premrezila sve.

New Report

Close