Vinarstvo u Sloveniji u snažnom je razvoju, podrumi se polako privatiziraju, a podižu se mala obiteljska imanja. Objasnio nam je to Matjaž Lemut iz slovenske vinarije Tilia Estate koja obrađuje sedam hektara vlastitih i još sedam partnerskih vinograda, zapošljava troje ljudi i ima godišnju proizvodnju od 50.000 litara. Vinarija posluje od 1997., a od 2009. godine je u partnerstvu s argentinskom vinarijom Bodegas Esmeralda, koja ima izvozni brend Tilia.
“Posljednje značajno ulaganje bilo je 2010. s izgradnjom novog podruma za barrique bačve od 300 kvadrata, te sadnjom dva hektara vinograda. Od 2015. najjača ulaganja su u zalihe vina sorte crnog pinota. 10 000 l na godinu. U budućnosti planiramo ulaganja u zalihe vina za sazrijevanje u bačvama te nadograđivanje brenda i nova tržišta”, kaže Lemut.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu