Talijani će u BiH rudariti kriptovalute

Autor: Poslovni dnevnik , 06. kolovoz 2018. u 22:00
Golema potrošnja električne energije najveći je problem kod rudaranja tj. proizvodnje kriptovaluta/FOTOLIA

Projekt uključuje ne samo farmu za rudarenje digitalnih valuta, već i izgradnju hidro ili solarnih elektrana.

Bitminer Factory je 21. srpnja pokrenuo proces prikupljanja novca za svoje operacije u BiH. Pokrenut je ICO u kojem se može kupiti token i sudjelovati u finaniranju projekta u BiH gdje bi uskoro trebalo početi s radom jedno od najsuvremenijih postrojenja za tzv. rudarenje ili proizvodnju kriptovaluta.

Maksimalan iznos koji talijanska kompanija na taj način namjerava prikupiti od investitora je 100 milijuna dolara, a već u prvih nekoliko dana su pristigla dva milijuna dolara. Postrojenje će biti u vlasništvu talijanske kompanije Bitminer Factory, koja je najveća tvrtka te vrste u Italiji, a nalazit će se u mjestu Nova Topola, u općini Gradiška.  Ta kompanija sebe već naziva "najvećim operatorom farmi za kriptovalute u Italiji i Bosni i Hercegovini", prenosi BiznisInfo.

 

100 milijuna

dolara žele putem ICO-a prikupiti Talijani za projekt u BiH

Bosnu i Hercegovinu opisuju kao prijateljsku zemlju na Balkanu koja se brzo razvija, s valutom koja je vezana za euro i s jeftinom strujom, ključnom za rudarenje kriptovaluta. Upravo je ogromna potrošnja energije jedan od najvećih problema industrije digitalnih valuta. Kompanija Bitminer Factory u tome je posebna jer kombinira proizvodnju energije iz obnovljivih izvora s rudarenjem digitalnih valuta.

"Mi već koristimo sredstva za razvoj naše prve mobilne jedinice za rudarenje MMU-P14 u Bosni i Hercegovini, s našim lokalnim partnerom u Novoj Topoli. Imamo pristup infrastrukturi električne energije koja je već u upotrebi, a koja će ubrzati konekciju električnoj mreži našeg postrojenja i osigurati vrlo nisku cijenu struje od 0,066 eura po kilovatsatu", rekli su iz Bitminer Factoryja investitorima, dodajući da je MMU-P14 jedinica razvijena zajedno s proizvođačem grafičkih kartica, te da omogućava jednostavno instaliranje jedinica za rudarenje.

Iz skice projekta vidi se da on uključuje ne samo farmu za rudarenje digitalnih valuta, već i izgradnju energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora, odnosno, hidro ili solarnih elektrana, koji bi ova postrojanja napajali strujom. Bitminer Factory je dio velike talijanske korporacije Angeli Group koja je u biznisu već 50 godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close