Zsolt Hernadi suspendiran još u travnju iz OTP banke

Autor: Marina Šunjerga/VL , 21. kolovoz 2014. u 22:01
Prvi čovjek Mola Zsolt Hernadi gubi i milijun forinti naknade te bonuse u obliku dionica/Boris Sćitar/Večernji list/PIXSELL

Hernadija izbacili iz Upravnog odbora.

Prvi čovjek Mola Zsolt Hernadi još je u travnju suspendiran s dužnosti člana Upravnog odbora OTP banke, piše mađarski portal VS.hu.

Iako je odluka donesena 3. travnja, što je i objavljeno u fusnoti OTP-ova tromjesečnog izvješća, mediji nisu prenosili tu odluku. VS.hu doznaje da se među članovima Uprave OTP tražila podrška za prekidanja mandata Hernadiju koji inače traje do 2016. Na taj se potez mađarska banka odlučila pošto je Hrvatska podigla optužnicu protiv šefa Mola zbog davanja mita Ivi Sanaderu radi dobivanja upravljačkih prava u Ini. OTP se poziva na mađarski zakonodavni okvir po kojem osoba optužena za radnje za koje Hrvatska proziva Hernadija ne može obavljati izvršnu dužnost u financijskoj instituciji.

Osim ugleda, Hernadi gubi i milijun forinti naknade te bonuse u obliku dionica. Odluka OTP-a, piše VS.hu, ne znači automatski i Hernadijev gubitak moći jer je riječ o čovjeku koji unatoč optužbama i dalje suvereno vodi MOL. Hernadi je u Mađarskoj nepravomoćno oslobođen optužbi za davanje mita Sanaderu. Ako presuda postane pravomoćna, Hrvatska kao članica EU mora usvojiti odluku mađarskog pravosuđa i zaustaviti proces. Nedavno je objavljeno da se Hernadi povlači na podulji godišnji odmor. Neslužbeno se govori da bi iz Mola mogao otići ne samo na nekoliko mjeseci. Navodno mu se nudi preuzimanje menadžerske pozicije u mađarskoj enegertskoj tvrtki MVM u vlasništvu države. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

nakon sto je Bernie Ecclestone kupio za 100 M EUR svoju slobodu i to u njemackoj, svaki pojam korupcije se zaustavlja na malima i ciframa do 1-2 M Kn.
A prava korupcija tek tada počinje.

New Report

Close