Stopa nezaposlenosti u BiH 46 posto

Autor: Marija Crnjak , 30. travanj 2013. u 10:10
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

S krajem veljače Bosni i Hercegovini na burzi je bilo 553,5 nezaposlenih, objavila je Agencije za rad i zapošljavanje BiH, uz prigodnu čestitku povodom Međunarodnog praznika rada.

S krajem veljače Bosni i Hercegovini na burzi je bilo 553,5 nezaposlenih, objavila je Agencije za rad i zapošljavanje BiH, uz prigodnu čestitku povodom Međunarodnog praznika rada. Od ukupnog broja nezaposlenih gotovo trećina su NKV radnici, četvrtina je onih koji su završili srednju školu, i oko šest posto osoba s visokom stručnom spremom.

U ožujku je s evidencije brisano 13 tisuća ljudi, od čega je oko sedam tisuća zaposleno. Istovremeno je za šest tisuća ljudi prestao radni odnos, a poslodavci su prijavili potrebe za zapošljavanjem 2,5 tisuće novih radnika.

Stopa registrirane nezaposlenosti u BiH za veljaču iznosila je 46 posto, navode u Agenciji, što je više no duplo nego u Hrvatskoj, gdje je prema podacima Zavoda za statistiku stopa nezaposlenosti u ožujku iznosila 21,6 posto. Krajem ožujka u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje registrirano je 368,5 nezaposlenih.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Turkmenistan je rekorder [emo_beztona]

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_unemployment_rate

U zemljama EU-27 ukupna stopa nezaposlenosti kreće se u rasponu od najmanje 2,9% u Nizozemskoj do najveće 16,5% u Španjolskoj.

New Report

Close