Šef Mola na višemjesečnom godišnjem, možda se i ne vrati

Autor: Marija Brnić , 12. kolovoz 2014. u 21:59
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Zsolt Hernadi, čelni čovjek Mola, odlazi na godišnji odmor koji će potrajati nekoliko mjeseci, objavili su u utorak mađarski mediji.

Zsolt Hernadi, čelni čovjek Mola, odlazi na godišnji odmor koji će potrajati nekoliko mjeseci, objavili su u utorak mađarski mediji.

Prema pisanju mađarskog dnevnog lista Népszabadság, iz krugova naftne kompanije doznaje se da se Hernadi povlači na podulji odmor, čak na nekoliko mjeseci ili dok se ne odluči vratiti. Navode i kako službeno iz Mola na upit nisu željeli davati detalje o Hernadijevu odmoru. Poručili su samo kako tvrtka ima definiran sustav zamjene u slučaju odsutnosti zbog odmora koji osigurava nesmetano poslovanje kompanije. Zanimljivo je i da mađarski mediji povezuju taj neuobičajeno dug godišnji odmor s pravosudnim postupkom koji će se u Zagrebu ipak voditi protiv šefa Mola zbog optužbe da je podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi Molu osigurao upravljačka prava u Ini.

Za mito od 10 milijuna eura kojim su obavljene izmjene kupoprodajnog ugovora u korist Mola Sanaderu je već izrečena pravomoćna kazna, a Hernadiju bi, prema najavama iz zagrebačkih pravosudnih izvora, suđenje trebalo započeti potkraj rujna.

Iz poslovnih krugova takva se  odluka čelnika mađarske naftne kompanije komentira logičnom jer nastoji umanjiti negativne posljedice koje pravosudni postupak može prouzročiti poslovnom ugledu kompanije.

No, u energetskim krugovima neslužbeno se govori o tome kako bi Henradi iz Mola mogao otići ne samo na nekoliko mjeseci. Navodno mu se nudi i preuzimanje menadžerske pozicije u mađarskoj enegetskoj tvrtki Magyar Villamos Muvek (MVM), u vlasništvu države.

Hernadiju petogodišnji mandat predsjednika i glavnog izvršnog direktora u Molu istječe u svibnju 2018.  

Komentari (6)
Pogledajte sve

Dečki sve što pričate je 100% točno, ali pisanje ovdje ide u vjetar. Hajdemo se naći nas 10 000 na Trgu pa da nas ekipa foteljaša čuje. Onda će to nešto značiti, ovako nula bodova.

Tja, ko bjezi, taj je i kriv:-) Drz`te lopova!!!!!!

Imamo lopove i hurve na vlasti!”Ustani Bane Hrvatska te zove,zove ustani Bane Jelačiću”
Živi smo mrtvaci ljudi moji![emo_zloban]kako iz gomana izaći?ne zanima me tko je kriv[emo_bijesan]

@KoSi

Slažem se s Vama.

Znam da to ne ide lako.

Onda se lijepo veloposlanika Mađarske pozove na razgovor, pa ako nema vajde (a neće biti) lijepo ga se protjera iz Hrvatske, pa se Mađarima uvedu vize za dolazak u Hrvatsku, pa se zabrani uvoz hrane i robe iz Mađarske, pa se tvrtkama iz mađarske poveća transport nafte i naftnih derivata za 50%.

Najlakše je na Kninskoj tvrđavi i u Kninu glumiti da imamo hrvatsku državu.

Nemamo je.

Prvenstveni zadatak države je da brani i štiti interese svojih građana.

Ja sam Hrvat, zagrepčanin i pošten čovjek.

I u Hrvatskoj se osjećam nezaštićeno i krajnje nesigurno.

Mislim da imam manja prava od mafijaša (tu uključujem i Hernadija) i raznih “manjinskih skupina”, pri tome ne misleći na vjersku, nacionalnu ni seksualnu orijentaciju.

New Report

Close