Ryanair otkazuje još letova

Autor: Tomislav Pili , 30. rujan 2017. u 09:58
Kompanija odustaje i od ponude za preuzimanje Alitalije/REUTERS

Zbog godišnjih odmora i nastala je cijela zbrka. Naime, kompanija je promijenila dosadašnji model odlaska pilota na odmore i zatražila od njih da iskoriste sve preostale dane “godišnjeg” do kraja kalendarske, a ne fiskalne godine koja završava u ožujku.

Problemi s otkazivanjem letova Ryanaira iz dana u dan postaju sve veći, zbog čega se kompanija našla i na meti kritika britanskog regulatora.

Prije samo tjedan dana izvršni direktor irske niskotarifne zrakoplovne kompanije Michael O'Leary izjavio kako više ni jedan let neće biti otkazan povrh već najavljenih 2000 letova kojima je u rujnu i listopadu trebalo putovati 300.000 putnika. Međutim, iz Ryanaira su jučer opovrgli navode svog šefa: kompanija otkazuje dodatne letove koji će zahvatiti još 400.000 putnika. U priopćenju putnicima, pilotima i dioničarima, Ryanair je pojasnio kako će ovaj potez minimalizirati kašnjenja letova, a piloti zbog toga neće morati mijenjati ranije planove o godišnjim odmorima.

 

4 posto

pala je cijena dionica Ryanaira prošlog tjedna

Podsjetimo, zbog godišnjih odmora i nastala je cijela zbrka. Naime, kompanija je promijenila dosadašnji model odlaska pilota na odmore i zatražila od njih da iskoriste sve preostale dane "godišnjeg" do kraja kalendarske, a ne fiskalne godine koja završava u ožujku. Zbog naglog odlaska pilota najveći europski prijevoznik po broju putnika ubrzo je shvatio kako nema dovoljno ljudi za upravljanje zrakoplovima. To je izazvalo val otkazivanja letova koji se negativno odrazio na ugled kompanije, ali i cijenu dionica na burzi.

Tijekom prošlog tjedna Ryanair je pao četiri posto na burzi. Osim toga, britanska Uprava za civilno zrakoplovstvo (CAA) objavila je da je pokrenula postupak protiv kompanije zbog dovođenja putnika u zabludu. CAA tvrdi da Ryanair nije informirao putnike na svojoj mrežnoj stranici da će ih preusmjeriti na letove drugih prijevoznika. K tome, nije informirao putnike o svojoj obvezi povrata novca za troškove nastale iz otkazivanja leta, poput smještaja i prehrane. Da su problemi u Ryanairu ozbiljni  govori i vijest da je odustao od davanja ponude za preuzimanje posrnulog talijanskog nacionalnog prijevoznika Alitalije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close