Prve isplate devizne štednje u prosincu

Autor: Poslovni dnevnik , 01. studeni 2016. u 21:59
Još je moguć prigovor na izračun devizne štednje

Fond za sukcesiju Republike Slovenije počeo je starim deviznim štedišama u Bosni i Hercegovini slati prve izračune za isplatu štednje, na što se čeka dvadesetak godina.

Fond za sukcesiju Republike Slovenije počeo je starim deviznim štedišama u Bosni i Hercegovini slati prve izračune za isplatu štednje tako da se do kraja godine očekuju i prve isplate, čime se nakon dvadesetak godina završava čekanje štediša u BiH.

Nakon presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu Slovenija je donijela zakon o isplati te počela pripremati potrebne dokumente u Sarajevu i Banja Luci. Nakon toga, Ministarstvo financija Slovenije u službenom listu objavilo je datum 24. listopada za početak verifikacije tj. obrade podataka Ljubljanske banke, Glavna podružnica Sarajevo, za one devizne štediše koji su podnijeli zahtjev za isplatu stare devizne štednje slovenskom Fondu.

"Fond Slovenije počeo je s dostavom pojedinačnih obrađenih informativnih izračuna na adrese deviznih štediša koje su naveli u zahtjevu. Prve isplate očekuju se početkom prosinca. Napokon je došao kraj neizvjesnosti i agoniji", kazao je Izet Šehić, predsjednik Udruženje građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori, podružnica Mostar. Informativni izračuni šalju se poštom preporučeno s povratnicom. Devizne štediše moraju potpisati povratnicu, kao jamstvo da su preuzeli informativni izračun. Štediše koje su već primile informativni izračun, u roku od 30 dana mogu uložiti prigovor, a u protivnom novac će biti uplaćen zajedno s propisanim kamatama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close